有冇巴打做過瑜伽

201 回覆
243 Like 6 Dislike
我真係唔識所以先問
多謝解答
走火入魔誤入魔道
前後比穆斯林入侵又比英國殖民過
好多野都無保留到
佛教係印度都失傳左
因為新手有好多動作都無做過
身體有好多肌肉其實都無鍛煉
所以初初做 做咩都會覺得好辛苦
其實學咩都係一開頭最難最辛苦
總有個過渡期 適應期
講到好似上左miss 咁
點搵班上?我啲筋都超緊,做gym個教練同跑步個教練都話我超緊,叫我拉多啲,但好似拉極都係咁,想學瑜珈放鬆
想幫絲打拉
喺gta5試過做,唔係好難
呢d不如唔去好過, 白做, 浪費自己時間, 屋企睇波睇AV打ps5重好重好過, 享受人生好過, 瑜伽房房認真既同奴隸冇分別, 食訓操樣樣限制, 做到既人先保持到

果d入來鳩下鳩下,打下卡就變柔軟

好撚心入來半年都冇料到就檢討下, 轉咩大場都冇用, 一係先天不足, 一係根本冇用腦思考

我見兩位人兄着中學生衫 , 入左來十個月左右進步得好快,自己檢討下係咩原因
所有運動過量都有佢既問題
帶氧運動過量會導致肌肉流失, 帶來骨骼問題.
負重運動過量會導致內臟過度使用, 容易早退化
伸展運動過量會導致部分肌肉無法繃緊 , 容易扭傷

但憑現代人既運動量 應該要擔心既唔係過量
而係唔夠
要拉到鬆 就好似要跑到好似馬拉松冠軍咁
就算你想 都唔係人人可以做到
我以為只有我一個人咁覺得
根本個個就係喺屋企練完之後
再話自己冇上過
導師:今日有比較多嘅新手嚟上堂,我哋會做啲簡單啲嘅動作
係咪著瑜伽褲露烏
想玩 有冇邊間好介紹
個人有腰痛問題 做瑜伽有冇幫助?求教
有啊 你train下core同背認真有幫助
慢慢黎,同埋最好用熱水沖下拉果個位.

或者拉到咁上下可以叫個fd幫你摸下舊肌肉係咪完全拉開晒
鬆一定好過緊,冇咁易受傷.

你話拉到可以企係到隻腳放上頭果D係好難的,就好似D排骨話唔想操到變阿諾太大隻好核突咁.
好難咩
街霸個印度佬發明
唔係點有yoga fire同yoga flame
直既喎,好似少林足球果個咁
你d口吻咁似老屎忽既
流汗會痛?點解流汗會辛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞