其實點解啲毒撚特別鍾意著風褸??

81 回覆
183 Like 28 Dislike
算唔算出軌
點解仲係a0
我都係講下笑
拉返
浪子係唔拍拖
呢隻分明係狗公黎,邊係毒撚
你樓上有圖
拎hd走
睇人既啫。。
有冇見過鬼佬著

幾撚型
好撚柒。。。
如同西裝係金融狗嘅象徵一樣,
風褸同IT professional 之間有不可忽視嘅羈絆,係天作之合。

我對風褸嘅印象要由中學講起,
中學嘅時候projector用唔到,Miss一定會call樓下嘅IT哥哥。
每一次,不出半分鐘,IT哥哥就會著住一件黑色嘅風褸如影而至,我每一次見到,心裏面就會泛起無盡嘅崇拜。
風褸磨擦力極低,IT哥哥可以漠視空氣阻力,用最快嘅速度跑樓梯,第一時間趕到案發現場。其次,風褸彈性高,IT哥哥舉高隻手reboot projector嘅時候完全無後顧之憂,可以心無旁騖咁整部projector!

無錯,IT哥哥身上嘅風褸係佢嘅利器、係佢經過深思熟慮先披上身嘅戰袍。
但係絕大部分人都察覺唔到,以為風褸係攞嚟懶型。我果陣以為佢地好天真,但係誓估唔到,天真果個人原來係我!

風褸嘅真正效用,要到我讀完大學踏出社會做嘢先知,其實風褸遠遠唔止我以為嘅咁簡單。

其一,風褸檔風保暖,坐office一年四季都啱着,特別係入server房嘅時候,冷氣機吹到轟轟聲,西裝友打曬冷震嘅時候,IT professionals 可以依靠身上嘅風褸,專心一致咁起server,冷眼恥笑身邊嘅西裝友。

其二,風褸隔味,身為IT professional,成日OT,身上總不免有一浸毒有嘅汗味,依個時候,只要拉埋拉鍊,就可以完全隔絕氣味嘅流出。就算四日唔沖涼都絕對唔會有任何問題。

其三,風褸多袋,作為專業嘅IT人士,身上一定要帶住唔同類型嘅電子器材。要裝OS,直接由風褸嘅暗格攞隻手指出嚟plug落去,行雲流水,好似寶劍出鞘一樣。

我啱做嘢嘅時候着住件冷衫番工,好似完全融入唔到同事嘅圈子,至到有一日我發現問題所在,忍唔住去Nike買咗件風褸,成個世界都唔同曬。
搭地鐵嘅時候一睇,就知邊啲係自己友,我地會互相點頭微笑,無言之中表達出惜英雄重英雄嘅情懷。

睇落普通嘅一件風褸,其實蘊藏住無數嘅寶藏,就如同IT professional 一樣!

如果你仲讀緊大學想做IT professional,我勸你及早買定幾件風褸。屋企冇三五件風褸唔好同人講你係讀IT。係咁多。
N?
呢隻咁靚仔點會毒撚
server 房凍?
Server房凍撚到癲
佢呆左
Patagonia 件fleece 呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞