[I/A] 超級機器人大戰DD [82] Server斷夠線未

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
前言:
此遊戲營運曾無理凍結大量玩家賬號
到時出現退錢及棄驚潮
此驚就執 有興趣的玩家請勿課金

重有心玩嘅可以睇#1 有齊資料,傷害計算器同埋好友表 就算巴打被ban你都可以Add嚟抱

***新手入坑請買萬石號開局, 行少好多冤枉路***

官網:https://srw-dd-tw.suparobo.jp
官方wiki : https://wiki.dengekionline.com/srwdd/
Q&A:
1. 點解壓制戰咁難打, 我升滿GGG都比人秒?
A: 壓制戰要再裝一次啲卡

2. 我行路就斷CHAIN點解成就?
A: AUTO就唔斷

真三一要點攞?

3. 鎚仔打Extra Stage有冇分類?
A :

Pilot 訓練書可以鳩分3類 唔同類食唔同書

出擊夠10-1000場數會送唔同等級嘅書
[10-500場]

[520-1000場]

機體及支援類型分類
https://wiki.dengekionline.com/srwdd/機体タイプ一覧表

好友登記
港版巴打
1. zeta 171208454 zeta
2.李智恩 164812904 阿榮
3.死侍 270525800 社會主義鐵拳
4.星乜尻卡樂D 261818312 快d出dann
5.~敵退我追~ 174742386 廢雀爺 & 159823188 費爵爺
6.銀時 175838625 安妮亞
7.齒輪 162866713 HIM
8. ※葵※ 182976353 香港人‧葵‧報仇
9. 基爾禾 293104131 真三一 +5
10. 我愛aimyon 255540915 aimyon
11. 奶滋別黑 124219713
12. 文子人 272913566
13. 歐洲長頸鹿264746492 Egiraffa
14. 黃國倫大師232657537 歐洲大師
15. 宝鐘マリンAHOY 190501890 本田翼
16. 蘇B奴隸獸 274644069 Pa Freehk
17. 佩露夏 295328400 佩露夏
18. 年糕 176834159 歐洲年糕
19. 荔滕陵巴狼 233807214閃光男爵
20. 奶共包 116747167 奶共包留名
21. \|/132251502 舞看沸鹽
22. 你眼睛牽我飛 197948817 MoHinz
23. 小剛碌大鋼蛇 102659907 小剛
24. Zeeeeta 140047870 Zeeeeta

日版巴打
1.燥底新丁 138325931 シオン・ザバ
2.チンポ 120954382 すず
3.強迫症 156260136 M
4.松岡茉優BB 373316501 マイルス
5.食蜜瓜先 635813533 Ray Lihk
6.米田共人 176069017 アムロ
7.雞巴忠實粉絲 395935139 JK
8.茂吉 348878457 茂吉
9. 禿髮樹機能 273703387 なまにく
10. 加藤恵我的嫁 109823214 安芸倫也
11. 自己攞嚟賤 415152629 ゴミ運営
12. 史兄 377878935 香港

機體總數值 及 輸出 & 武器種類分類表,傷害計算器,好友表
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1E58vCSfQt2ot6qucNmkK0hnYikjAOuvKBwiw3K__VaI/edit?usp=sharing

新PO材料表
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1fW6IS9GHzMzURBdWlxtrKyL5KGeaiDceOeGTsKTuSAs/edit?usp=sharing

R及SR 昇格SSR+效果一覽

綾波麗打手 天國的卡樂D推介
係呀男主依家可以硬到鋤地呀
但你敢唔敢講你呢部男主 用同樣配置 喺一年之後仲硬過彊屍呀
我見到呢隻驚戰力澎漲到痴線 下年d boss都可能有40000攻嘅可能性
但你抽到新卡 特性滿就頂到囉
抽唔到新卡 練度唔高咁點呀

我就係好撚憎跟住營運俾嘅路行 無限性buff高自己防禦
然後下一次冇石抽新卡 又唔夠力防 咁就仆直

係呀大家依家用得好爽 我部男主都有萬四防
但鎮四呢?鎮五呢?唔通又臨打嗰陣先屌曬鬼 然後又扮坐定粒六 等中四技五技六技之後 猛咁讚嗰啲用得半年/一年課仔嘅技?

我想玩減傷坦 係因為佢到依家仲保緊值 可以由鎮1打到Ex 30 而仲未有方法打壓佢住
各位課長 我明你哋手上有好多卡拆 好多卡玩
保值呢家嘢對你哋嚟講可唔重要
但我 作為睇咗red同drecom柒足一年又唔想益佢班仆街嘅無課仔 係深感明白每一次賭資源升卡嘅重要性
我都知減傷坦 只要俾官方改一改公式 就即刻收皮
但我玩咗咁耐 淨係見到0號一技+4防傷sup 係保值過所有閃坦技/sup 同好多舊嘅攻防技 起碼唔使不斷擔心白值跟唔上
呢個就係我寧願儲資源玩減傷嘅原因
成功爭取鎮壓BOSS常駐30-40%增傷
今次鎮壓無增傷, 卡樂D又贏
又成功爭取鎮壓BOSS常駐30-40%增傷
萬石重新指南: (志在幫新手,歡迎各位巴打補充)
上淘佬,30rmb 左右,買個萬石號(現在大概萬七石up)
然後上嚟問吓果期應該點抽
推主線攞機->推素材關升機->推鎮壓
刷油: 抽雙同卡掛機刷SSR 特性素材,建議留番d 卷等第二周嚟刷超4
迎撃: 一個月一次打一星期,唔夠機嘅就full team 打第一關,每日打5 次,攞累積分數同次數獎勵。
善用炮灰,係戰力/break(推關速度)-bonus- 炮灰(生存機數) 入面攞平衡

抽pool評價
ARC pool:新手可抽 即戰力 中上強度

漆黑三一pool: 其實CP值唔高,換珠亦唔新手friendly
而且3部機已經唔係即食T0,要上SSR+
夠石要抽嘅話建議min pay 抽一set 練N1/N2
預算較高就抽兩set 練N1 N2
換珠可以優先換漆黑隼人(N2 閃坦)/漆黑龍馬(N1血坦/輸出) 7code 珠先,再等下次開pool 補珠

雙週Zeta: 唔建議新手抽
雙週神吉: 真係無閃坦可以用住先
arc pool
斷撚到傻呢排
新手用完全無問題
宜家又無eva02 又無獸神
新手用係冇問題
係我地抽嘅有d 水魚姐

對新手嚟講有部即食攻防坦係唔錯,輸出幾有睇頭,不過坦度就同男主限差唔多
所以我無改到ARC pool評價
係咁以加咗Zeta神吉嘅個人評價就算
月尾限會唔會突然出招暗劍殺
唔會
其實zeta map 對新手係唔差
Map 嘅好處就係低練度(唔好低到書都唔食)
都可以0風險咁打人降氣破break
相比之下好多降氣機都last gen 低防低回
冇乜續戰力亦唔長手,要依賴狙擊
終於打完EX8 打埋EX9就可以解脫
同埋重點係新手要抽zeta 神吉攞珠
希望遲下有萬用珠可以俾人升下啲3珠4珠
不過重點都係想升731同ARC
打ex為左安全 真係打好耐
暫時ex2未有險情
3珠應該等埋伊奈帆就會下放
731同ARC自帶雙動,如果有萬用珠我想升爆佢地啲珠先
都唔知幾時先出萬用珠,
分分鐘呢兩隻出多幾招都未有萬用珠
你啱
不過應該無乜新手
希望唔好Fake到人
其實新手好多都淨係mon post唔聲唔聲
你見之前勁多人唔睇萬石開坑果句就知
其實Z幾好用,我部Z低珠用124技搭射程+2,陰陰濕濕打尾王順利過EX4冇咩難度
無錯 我係其中一件垃圾
繼續扮
真呀 我一開始唔係萬石開
有咩好扮
明明屌打人喺度扮垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞