Foodpanda 步兵/車手/單車手 (83) 秋風起閪熊肥

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
新仔爬下文先問問題啦
個個都伸手黨
幾錢一單都要問
西熊tg咪寫撚曬
講個秘密你班新仔聽啦,頭7單(當$30一單)要做義工架

By犯賤貝兒:
成班友爬文都未識
有咩唔明睇完Roadrunner>支援
先再問
為保生計
請各位不推文回覆
多謝合作

By 我咩都唔識架:
諗住入行嘅巴絲唔好以為好好賺
搵得多嘅人只係少數
隨時最低工資都冇

閪熊系統可以係你與某人同一更同一位置等單
人地送咗幾轉你都可能冇單
罰企情況追post都見到好多

想入行嘅三思下係咪值得入行
珍惜光陰 勿做閪熊

By 午夜闌人靜
真係做過先知份工幾垃圾

1.大熱天時揹佢個閪袋

2.個送餐距離費少撚到呀媽都唔認得

3.距離果到,實際行落同地圖show根本就唔一樣

4.有d閪客唔標自己樓名,去到樓下又要搵黎搵去

5.去私樓區,班看更又乜又柒要登記證件,又要搵個閪客住幾座,又要搵個出入口,煩到仆街

6.收佢d濕鳩cod單,班閪客又問你有無得找,要準備埋散紙找畀佢

7.去到間閪店發現無開=白行

8.佢個系統標示我送餐行左2公里,我望返其他程式,實際加埋行撚左6.幾公里

行到腳斷,做咁撚多野,先係一單30蚊
根本仲辛苦過紮鐵

今日又遇到個豬閪, 報完no.比佢佢話ok而家包比你, 等左5分鐘行出來拎左另一個no. 既出來....dllm 咁7大個人記4個位既no. 都記唔到去食屎啦仆街.
尋晚繁時有張直升機COD單,不過撞著個客係個白咭佬, 叫左個手撕雞飯,我送到上樓俾佢話已經同CS講左話有雞冇飯點食,仲閙我走

白咭佬應該攪亂左,以為同送遞員講左就當係通知左閪熊大本營,跟住應該係大本營踢番俾我做,之後望返客人chatroom原來有交過手話有雞冇飯

之後輪到我同閪熊大本營講,佢又話之前都有送遞員報備過,係齊餐嘅,但我話個客態度不合作仲好撚惡喎,之後就吹蕭order, 得番一半吹蕭費,繁時嘉城wasted

尋日遇到個客
俾$80 都可以俾8個$10
好重
最緊要記住 毫子最多收2蚊
硬幣最多收100(最好唔好搞咁多野啦)
我知呀,尋日見到個師姐收咗$50 5毫
我個區好少俾現金
星期一吹北風,等成粒鐘都有丹,印象中第一次
係咪進入外賣界寒冬
1小4咗
全職做嘅真係要搵另外一份全職
而家只適合Pt返
多數都要等餐廳出餐浪費時間,尤其是譚仔,啲阿姐做晒堂食先搞外賣
全職時薪連最低工資都未必有
玩完 一小3之後食飯冇單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞