《鬼滅》熱潮過後快速「殞落」!漫迷看完結局後急放,二手漫畫店每本只值2蚊

378 回覆
554 Like 17 Dislike
根本依套野就普通貨色
然後當廁紙賣
係唔係果D補腦文?
如果唔係有fz fsn 我估fgo開ser嗰陣冇咁多死士
無可否認fz 係唔錯, 但係fsn 個brand name本書都紅,我唔覺得全部係ufo功勞,最多就係整左好動畫。

UFO論/marketing 論其實好on9。 鬼滅1-18集都係ufo整,點解冇乜回響? marketing勁就成功嘅話,咁呢個世界冇野會失敗 鬼滅成功係第19集,聲畫劇情歌詞完美同步,同魯魯修結局差唔多。 你話係運氣論好過話靠ufo
本身
例子咪輝夜姬動畫 靠書記舞彈起
至於你話聲畫歌同步 咁呢啲咪就係ufo功勞囉
唔會退稅架咩
你出面搵唔到呢個數先退
今年你都餓撚死咗啦
出年

以前成日見啲作者走稅,後來連橙乃都走我先去搵details 八下
(魔王勇者作者,套野好多關於經濟學既野)
嗰邊直頭誇張到有個職業,叫做稅務整理師
工作內容就係專門幫你千方百計鑽漏洞免稅
聽過有啲誇張到會幫你開空殼公司或者公益團體
將你日常好多開支,例如搭車買嘢食飯全部撥開晒入去公司開支去免稅
當然收費都好撚貴
但係最誇張嘅係就算你俾咗呢舊錢
扣返佢幫你免到嘅稅你都仲係有賺

你諗下幾撚誇張
鬼滅 d 周邊產品賣得好勁...一隻彌豆子都大把人買.
直接無視劇情即係你覺得手機俠都可以爆紅
書記舞就真係完全靠製作,但個影響點同鬼滅比?

畫歌同步只係入場券,個個片商都係想爆紅,但你唔係揸住條a紅到? 你話紅到靠運氣仲合理
真係唔覺好睇
因為未睇完,
但睇完套漫畫就變厠紙價賣出去
唔太明你講咩
但我諗漫畫畫得出嚟就明顯係有一回事
星期日深夜10%收視率

黃金時段都1x%已經叫高
其實有咩特別,套野紅左咁樣好正常下話
作者醒
急流勇退
唔退就柒
我舊年講比人屌到仆街又話睇下動畫又乜乜乜

明明係無劇情打完一餐無解釋就end左, 十足d腰斬作
鬼滅本身賣點就係賣角色賣CP
九柱上弦都大把人買
其實原版係畫功真係差, 但係應該有既全部都有, 重要係原版我覺得仲係用埼玉做主線推進, 村田版明顯係將埼玉個角色弱化, 反而將配角當主角畫, 埼玉只係去做收尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞