[A/I] 勇者鬥惡龍 達伊的大冒險 燃魂羈絆 (4)

485 回覆
2 Like 3 Dislike
勇者鬥惡龍 達伊的大冒險 燃魂羈絆 (ドラゴンクエスト ダイの大冒険 -魂の絆-)

配信日: 2021年9月28日
会社: スクウェア・エニックス, DeNA
ジャンル: RPG
言語: 繁體中文、日文、英文與法文
公式サイト: https://twitter.com/dqdai_souls

https://youtu.be/AXI_QtlaPIw

改編自動畫《勇者鬥惡龍 達伊的大冒險, (原作:三條陸/作畫:稻田浩司/監修:堀井雄二),是雜誌《週刊少年 JUMP》1989 年至 1996 年間連載的日本漫畫

玩家將組成3人英雄小隊,在三線架構的戰鬥場上打倒魔王大軍奮勇闖關

職業

角色、攻擊力、武器還是裝備都可提升等級

戰鬥

面對敵方技能和攻擊時所使出的巧妙還擊、閃避和咒文等反擊動作將成致勝關鍵

阿邦神速劍

靈魂水晶 共鳴度

每個角色最多可設置 3 個

同色可升共鳴

SE 出品,必屬…

SE 咁多作品應該得 DQ 係最穩 (只係日本)

寫就話最多3人合作,唔知有冇協力/共鬥
有協力

搞咩?add唔到friend又入唔到團...
係咪死團 申請人數滿左
係咪驚已死?尋日成日冇人覆post
定冇人想開post
都無嘢需要討論
綁左google係咪冇得拆?
仲諗住試下放
兩部電話互通方便玩 唔方便賣
共鳴度max係咪會有咩能力加成
我得60 70%
只game好似無乜人玩
因為4星太難出,仲要武器防具逐件抽…
日本驚 通常比較平衡 抽頭4星武/防都唔會勁好多
堆轉賣友其他驚都係咁 起碼6個ac以上 然後每個ac出十幾個post 喺到洗板
呢隻驚唔係
我前2日開始玩,都係d成日見d日式玩法

面版升級系統
技能系統
魂系統
武防道具系統
剋屬性
機伴效果

哩幾樣加埋先輸出,未覺武防道具明顯差好遠
的確係唔會落後 唔會卡 但個天花板就係得咁多 你永遠唔會打到5K起跳嘅傷
同埋新驚 未出難啲嘅關 遲早問題
到時大家又冇石抽裝 啲石又攞咗去回體 就算冇用晒
剩幾多?挖得幾多?仲會派幾多?
夠保底?保底又抽到想要嘅?唔係保件濕鳩防畀你?

即係其實隻驚玩法唔係差 但點解新驚開幾日 退坑潮冇停過 唔係冇原因
唔係話想打沉你 純粹講事實 我都課咗$1K 轉生過一次 買ac都用咗5,600
玩日本驚要鬥長命
陸續有新野出,扁值好快入面d野,次次追都到唔到天花板,除非大課長
utube見有課長泵水,應該唔死得,慢慢玩住先。
其實手機 game 既模式都係咁,能夠長玩既一係好方便,有晒自動周回同掃蕩 hea 住玩都得;一係就賣角色 keep 住 update 故事,有愛就抽下囡囡
抽野係點真係其次,唔啱玩就算抽得好都會棄,好玩就算黑都大把人課
我自己就睇化左,當手機 game 係消耗品咁每隻新 game 玩一個月都ok
到而家都無補杖都無話死人3星唔到。

反而之前唔夠攻試過時間過3星唔到。
19號更新第五章
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞