mirror fans:門票太貴 請唔好忘記初心

401 回覆
974 Like 26 Dislike
【MIRROR 6子12月開騷 主辦公佈消費門檻 至少20萬換入後台門票兩張︱鏡粉鬧爆】

MIRROR 6子姜濤、柳應廷(Jer)、盧瀚霆(Anson Lo)、呂爵安(Edan)、陳卓賢(Ian)及江𤒹生(AK),將於12月一齊開騷,由於是次音樂會門票不是公開發售,鏡粉要睇6子合體表演,需憑消費儲積換飛。

不過昨日主辦單位在社交平台公佈3個換飛方法;第1個要在指定期間消費現金淨額每滿$100元,就獲得一次抽獎,中獎者可得入場連同睇綵排門票,及限量版海報兩張。

第2個換飛計劃,除有入場門票及限量版海報,仲可以入後台與MIRROR合照,聽到呢個機會鏡粉當然開心,不過再睇埋要求門檻,參加方法先要在指定期間憑100,000 club積分兌換,就係呢度門檻將鏡粉焫着!事關每消費$10元,才獲得1club積分,篤下計數機,要獲得100,000積分,即係要消費$100萬港元。主辦單位表示亦可以合作夥伴消費,以$2元消費換1club積分,不過入場門檻都至少要20萬換兩張。

雖然鏡粉應援起嚟,銀彈攻勢可以好強勁,但今次要天價換飛,難怪有網民話仲狼過黃牛黨。

然後佢哋啲fans叫主辦單位莫忘初心

屌你香港人嘅價值唔係有得賺就賺到最盡咩
笑到仆街 點樣同香港人越行越遠 睇得自己咁重要
會唔會有女人癲到偷老公d錢黎換分家破人亡
垃圾開始現形
反tvb反到癲撚咗
當viutv係"手足"
中聯通發達啦
講埋啲乜撚"初心"、"貼地"、"越行越遠"
好似間電視台係香港人集資
可以有份指指點點
同天王巨星影相唔洗比錢呀?
D鏡粉都on99
比唔起咪追發哥囉 行山免費任影
弱智 所有野都係你班fans種咩因得咩果
你唔去睇咪唔會咁做囉
但你地又忍唔忍得住?
中聯通:多謝黃絲
咪臭係
公司唔比資源就集資
然後屌公司冇用

班傻閪盲粉咁疊水
邊個邊個出歌又落晒廣告
公司仲邊使出錢捧星
以後d演唱會票價只會愈黎愈貴

以後d星應該都要用呢個模式
靠fans捧紅
初心咪係賺錢囉
拍廣告多過練歌嗰陣唔見你班傻閪咁講
試當真都係差唔多價
人一藍 腦便殘 藍Viu
我好努力做音樂 只係冇人欣賞 唔準咁講 不過我鍾意拍廣告 越多越好 我仲要借孝順阿媽大義 去炒樓做乖乖仔架
初心咪就係中資中聯通
天團食炒價好正常
以前BIGBANG同而家BTS之前都係炒到幾千蚊
而家仲要入埋後台見到本人抵返哂啦
窮撚學咩人追天團
要貼地就睇街頭表演啦
mirror紅係因為貼地

我仲以為mirror紅係因為打手夠多
窮閪學咩人追宇宙級天團
無錢既話對住部電腦打下飛機算啦
學咩人睇演唱會
賺黃養黃
貴有咩問題
20萬係消費額,唔係課20萬

你可以碌20萬買哂iphone儲積分再賣番出去

分分鐘$0換飛仲有賺
唔係佢哋嘥錢搞到周街臭晒 人哋都唔會咁大貪啦
Gaylo呢啲咁嘅垃圾都有全球應援
咁鍾意同 bts比,fans都鬧爆炒家啦,依家炒家竟然係公司自己,李澤楷,中聯通真係賺到盡見mirror紅就榨乾榨淨,唔係諗點培育,6個無咁紅就放棄
真正袋錢唔係偶像囉,可能俾返最低工資咋

據指洛杉磯SoFi體育館可容納約10萬人,BTS舉行四場騷即有40萬張門票,原定於昨日公開發售,但本月5至8日供歌迷會會員優先訂購,結果未正式開售,門票已被搶購一空,最終要取消公開發售,引來大批非歌迷會fans不滿。而網上炒賣情況更見瘋狂,據指一張約580港元的門票被炒至過萬元,至於舞台靠前位置的座位更由約3,500港元被炒到約10萬港元,惹來fans鬧爆炒家太過分。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞