大陸佬真係好夠膽,一句英文都唔識,去伊朗玩

63 回覆
8 Like 98 Dislike
其實正常人應該係咁
你估全世界都香港人咁下下諗住就人地逆來順受港豬咩…
真係一句都唔撚識
勇氣100
其實我係想講佢地主動同外國人講蝗語/廣東話
即係就算你係香港見到個鬼佬 你想同佢講嘢都唔會expect佢識廣東話啩
就好似之前有條片係個廢老係地鐵屌鳩個鬼佬咁 屌撚咗成十幾分鐘都係廣東話 有冇諗過人地根本唔撚明你噏乜柒
啲大陸佬係亂黎,遲早出事
香港人為世界服務
去過歐洲大撚把香港廢老都係咁
後生香港人都有 唔好以為冇
所以連登仔咁都有得屌,就快去旅行都要考牌,唔識當地語言係好正常 ,人地有依個勇氣 ,你估咁易咩
覺得大多數當咗自己係日本人
有咩問題????
好多鬼佬淨係識一種語言啦 咁都有得笑
Quebec 好多人淨係識法文 英文同香港小學生差唔多
你咁叻 你識哂咁多屌人嘅語言?
你屌人之前問下佢邊到鄉下???之後用佢母語屌佢
???
洗唔洗 DSE 5**先去得旅行
咁所以你覺得你去日本去美國去非洲同當地人講廣東話係好合理?
而唔係用其他方法 例如最簡單嘅google translate

同樣地 人地講英文 你唔識所以就廣東話硬爆落去?唔係啩大佬
我諗佢覺得自己識英文好優越
你呢話,去前面個度落笛士
係香港人無勇氣姐
小小野就驚
只係識寫投訴信
放係社交網絡打千字文
成世都無得發圍
所以話堆鬼佬都on99
黎到香港都唔用廣東話
唔係個個國家既人 都識兩文三語,如果你淨係識日文, 咁你去其他國家就唔出聲?反正只要果個人有嘗試我都唔會怪佢
其實有咩問題 日本人都係咁….
可能去公幹, 就算非洲都keep住好多大陸人過去, 中國一帶一路嗰啲好多中國人過去起嘢
我係伊朗都撞到個阿伯著住白背心唔識英文

真心係另一種型
去伊朗識英文有撚用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞