部部野買最頂級係咪覺得自己好型?

241 回覆
1363 Like 51 Dislike
買MacBook唔會用純粹俾人知買左,買ipad唔拎出街係家都無用,唔吹頭買Dyson..等等..聽見人買呢類野就力sell點勁點好
呢d仆街最乞人憎
記得買埋隻貴錶
其實用到最頂級 D功能唔會用仲柒 好似證明比人睇你大洗 淨係為左威咁 起馬要講得出有咩新功能同日常會用 EG長焦鏡頭

講真果幾千蚊個個都有 盲追最新 冇思考過自己有冇需要 真係幾有問題 第時點做人老豆老母
你話買最新真係為左靚色都OK 但為左威真係好柒一萬幾千邊個冇 香港人咁有錢

有次行街見某幾個明星都係用XR或唔係PRO 人地唔會冇錢掛
佢細機閹割有咩計?
想揸細機唔得?

佢出mini pro我實買
屋企養唔養狗?
我想做

我個FD 又係咁
佢用新IPHONE 就會串我用AN 廢
到我帶玫瑰金DAYTONA , 佢自己帶皮幾野老餅舊勞,就會話自己唔鍾意DAYTONA
其實夠用就得,係而家個風氣搞到要買最貴/跟風先唔失禮咁
同事平日電話只係用黎wtsapp,片都少睇,遊戲只玩仆街芒GO
前排係度問換電話買邊部旗艦好
iPad出新又話諗要唔要買部用黎睇片
毒撚最中意拎性價高笑鳩人
砌部性價比高既枱機笑啲洗錢唔睇價錢既港女買macbook 返學

中學生?
原諒佢地,啱啱放出嚟

自己錢買,但係純粹自己開心,覺得冇需要曬
鄰居個個嘅車都貴我兩倍
120hz係值得一提嘅 終於可以係iPhone度體驗到

真係諗唔到有咩其他抵贊
我調番轉 屌人地用1萬蚊 買自己唔到既功能
eg MacBook Pro vs Mac mini + iPad mini
同樣1萬蚊 後者合乎屋企人既需求
咪啲idog囉
笑人果D人,睇下自己住乜樓先啦,點解唔買香港最貴獨立屋呀?
真,大把手錢人仲用緊8仔
笑鳩人個啲現實應該好慘
嗰少少錢嚟嘅咩
做咗水魚
要 justify 返自己
ipad air 係交智商稅,無問題嘅
不嬲都係咁
最鍾意捧鳩人
屌佢咪啫係免費幫人教仔

同埋冇呢啲人俾幫手俾研發經費
我邊有新 tech 用

住緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞