部部野買最頂級係咪覺得自己好型?

241 回覆
1363 Like 51 Dislike
問星期幾入油平d 有咩問題

順路咪問埋跟唔跟車囉

利申:窮撚冇車冇樓
而家重有人拎部電話黎打飛機?😅😅😅
小學雞不意外
條友「車大炮」就有
用頂級野有咩好優越感 又咪用人地既野,咁威自己發明丫嗎
買適合自己需要同高性價比先係精明既消費者
就好似iPhone 13 pro 9成人唔係content creators 之類有咁既需要但衝哂去買
有frd 係咁
好似樣樣野都想同你鬥咁
啱啱出XS Max條友見我拎新機

50歲鄰居

:嘩 你都用呢部? 幾大
我:64 GB
:你咁少容量夠唔夠 我個仔買部256俾我
我:哦
:點解唔買部大d?
我:因為夠用
:後生仔64唔夠架 又影相又盛 不如貴d買部大機
我:我放晒d歌同game都仲有大把位剩再唔夠咪放icloud 咁你影左咩靚相阿?
:無影相 我得閒拎黎聽下歌 音質真係好過之前
我:咁你要咁大做咩 又唔打機又唔影相拍片 如果聽歌有要求就買個靚耳筒啦 我介紹你牌子同買呢種線 記得d歌仲要音質好 知唔知咩係無損?

之後條撚樣就行開左

正一廢老 迫個仔買部完全唔識用既貴機淨係拎出黎威
Btw 之後見到佢個仔自己用緊d中低階機
你買車都會加option la
遇到呢啲咁嘅人我真係讚,起勢咁讚,每次見到佢第一句就讚佢,讚到佢仆街陷家產。年年讚月月讚日日讚蔡加讚,總知要讚到佢自己都尷尬就最好
重點係撚知你係128GB定1TB

唔明笑鳩人做乜

利申:渣緊林寶 住house 未笑過人
就算我食餐飯過萬,都唔等於會攞嚟買啲用唔着嘅野
認同
好撚中
個利申好威喎
咪就係,想買咪買,關佢L 事咩
idog係用呢啲野建立存在感架啦

反an果陣自己部機冇既野就話呢樣多餘/用唔著/肉眼冇分別/哂電etc

到ip出同一樣功能/硬件果陣就真香
全部idog都係垃圾黎

如果你係a pple user唔好對號我話緊idog
上連登 莫認真
唉,咩人都有㗎喇。
自己覺得夠用咪得,
要同佢交代呀依家?

到佢有樣嘢唔撚係用最top嘅時候,
係咪會好撚自卑,然後將自己縮撚埋一粒呢?

定係買唔起最top嘅,佢會索性唔買?

喂!講緊你啊,笑人嗰個呀!
食嘢係咪食top㗎?
唔係嘅話,嘢都咪撚食囉。會俾人笑㗎。
有錢人同窮撚都會買最頂級
分別係

有錢人唔會周圍講
窮人會引為自豪
你唔駛笑人 就咁講都夠傷人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞