屋企人逼我分手

817 回覆
60 Like 1663 Dislike
點解只係比男朋友一年見一次佢啲細路,佢自己見應該對你冇影響丫
扑人就唔怕 要負責就好撚怕
講到尾都係賭呢個男人以後一齊會唔會開心,就算輸你輸得甘唔甘心

呢度好多假設情況,話幾多年後點點點
我身邊有毒撚朋友,拖到條女40唔結婚又有,
MK 仔朋友年年出軌條女啞忍大肚再焗住結婚又有

想講嘅係你搵個所謂"正常"嘅男友就會代表冇問題咩,
我又唔覺得

見你講嘅野,
上面大部分人所講嘅情況,如果十年八年後條佬仲係咁愛你對你好,相信你都可以全部接受到。
就好似婆媳關係,最唔開心嘅一定係老公唔企自己果邊

所以本質上你條佬同其他人係冇太大分別的,如果講到青春係你嘅賭注,其實你賭邊個都係一樣的,關鍵係你想唔想賭果個人啫

我都係40,離過婚帶住個仔,
女友31,有自己生意,家底唔錯,
開頭佢都係比親朋戚友大舉"勸導",更難聽嘅說話我都聽過
到而家行左快3年,呢段時間我地相處得開心,
佢為我改變,我都為佢改變,
其他人都睇到,就冇再講三講四,
講到尾你係當事人,
你日日都過得咁開心,人地真係吹你唔漲架喎
我都有類似情況,不過我係巴,女朋友大我2年,我屋企人極度唔鐘意佢,覺得佢會拖累我前途,隔日就疲勞轟炸咁叫我分手,但我係真心真意咁愛佢,我地雙方都想一齊行落去,我真係唔知可以點

利申:一齊咗2年半
有誠意既起碼post戶口結餘+USER ID
真係慘,樓主諗住開個post取下暖,點知俾人屌到化甲

利申:抵屌
岩呀
佢去見個時 自己心情都囉囉攣喇
如果真係結婚 我會提出叫佢以後唔見添
有病有事先見 反正法律上照顧既錢已經有比

雖然鐘意左呢個背景既男
但女人都係對自己好啲 唔好屈就自己
我唔會放棄自己既幸福比啲所謂無辜嘅人

唔好同我講埋啲咩小朋友係無辜 我夠無辜
我地將來既小朋友夠無辜
搵個個啦
唔好害左個小朋友個爸爸
擔心佢一拍咗拖就唔記得咗自己有小朋友
影響佢一生
同外國環境唔同,地方大,撈唔掂可以退入town仔,d佬多數都會識鋸下木砌屋咁。香港?先唔好講無路退迫你向現實低頭,十個冇錢離婚中佬溝o靚妹,九個都係貪閪嫰易呃,除左呃閪屌仲識咩。分分鍾對仔女仲大過溝返黎件o靚妹
除非真係智商同十幾歲個班差唔多level,o靚妹你同佢差八年以上同佢傾你會覺佢好多諗法好on9
如果你係男仔, 屋企反對係好正常

你再扮女仔就打撚死你
睇佢講野都似
係咪即係report得
Pin啦
你鍾意咪去馬囉
總之修路自己揀
仆街唔好喊
人地13,4歲果陣,已經破緊mk妹處,屌緊閪,你先係一粒卵子咋.....
睇你打字同諗野好幼稚同做人得過且過,你求神拜佛條女入唔到大學or成世做賣衫妹,收銀妹呢d工
仲要係幫人跟
女仔一般比較感性,好易tum。有人生經驗,加埋個樣正常(唔係靚仔)嘅男人,揾女真係唔難;個男人咁嘅條件,樓主都死心塌地。
不過,愛情係盲目嘅,只有旁觀者清。幻想係可以好美好,但係現實係殘酷嘅。當激情過後,樓主有冇信心去面對現實?例如以上好多人提到嘅問題,以及屋企人嘅關係。
冷靜D自己好好諗清楚喇,人生嘅大決定嚟㗎!
有 父母講到出面驚條女貪個仔層樓

淨係諗前妻會老是常出現已經夠晒理由放棄
睇你自己條件 冇樣冇身材冇錢冇學歷嘅話 咪有人要已經好好
未去到咁嘅地步就再諗諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞