屋企人逼我分手

817 回覆
60 Like 1663 Dislike
聽你屋企人講啦

如果個阿叔好有錢都可以諗諗佢
否則...
仲帶住2件咁細既
好多野唔到你唔現實d
到時佢無錢無時間
要你幫手搵錢養埋湊埋教埋
咁就白白浪費左成個青春
仲要你已經無咩幾多青春剩
唔好話屋企人迫唔迫
就咁睇個組合都唔睇好啦
最後如果真係一齊左 最有機會後悔個個一定係你

無啦啦要湊兩件唔係自己生既,仲要係小學最難搞既年紀,你又無經驗,到時肯定日嘈交嘈

到要照顧小朋友已經唔係愛唔愛既階段,係責任,同埋你夠唔夠心理準備開始做一世照顧者
26歲都咁易呃
個uncle幾厲害

樓主係咪有咩誤會 連登仔講野會好聽過你屋企人

普通人都唔會讚你決定得好

上黎開post盞加深壓力
覺得個阿叔好有經歷、有承擔又受過傷害,好想去打救佢心靈,幻想自己係人地天使個啲on9
跟我好過啦
「關你咩事呀,你又唔係我親生阿媽」
咁你即係幾多歲 點樣識到佢
你覺得自己做唔做到當個2件係自己先。
即係你老公份糧一大半俾哂小朋友,而小朋友唔係叫你做媽媽而係叫姨姨

你又接唔接受到,你老公前妻因為小朋友關係黎搵你老公,而你唔能夠呷醋

當小朋友唔聽話,你話佢2句,佢一句:關你咩事,你又唔係我媽

你又接唔接到 你老公因為錢,年紀而拒絕同你生小朋友

當你有小朋友,你又做唔做到 真係一視同仁

可能你真係做到,但呢d困難好大可能令你地之間愛情變質。做人都係取易捨難,何苦辛苦自己。
同我結婚咪得
1米85
有地舖有樓有車
A0 冇結過婚
但屌過無數女人
唔知有冇私生子
唔知伯母啱唔啱
二百年後再一起 應該不怕旁人不服氣
誰人又可控訴廿個十年 仍然未捨棄
換個時代再一起 等荊棘滿途全枯死
這盼望很悠長 Wo~~ 撐到尾
分啦懵閪
有時我真係覺得香港人思想仲係好鬼中國傳統 (仲話移民
依家都咩年代 仲講年紀 對方離過婚未 仲要聽屋企人教你談戀愛
而且你上得呢度問 即係好鐘意人 叫你分都唔會分啦 你依家試左後悔 一定好過未試後悔 死係自己手上 點都好過死係屋企人(連登仔)手上 憑自己感覺做啦
我朋友21 簡左個40幾歲男人
離過婚有小朋友 但係跟前妻
到依家開開心心 不過我朋友睇得好開
一星期會比佢男友去番前妻到訓

分析晒出黎
我講得好賤只係想樓主醒下。

係可唔可以接受佢唔同你結婚生仔,收入一世有一大半養唔係你嘅小朋友,前妻同佢關係一世密切過你,你過多十年就要同個冇乜頭髮又扯唔到嘅老野一齊?
你同佢未來都冇得計畫啲乜,因為佢人生最大任務係養育唔關你事嘅小朋友。
小朋友又會憎你,但你又為咗討好男朋友仆心仆命,呑聲忍氣。
(好大可能)對方都係鐘意你年紀細,傻下傻下,聽聽話話。而且貪你扑扑脆既肉體。而更難得既係,你落左搭。

點都好啦,要有一套
唔好分,幫人照顧BB
支持你啊巴打

我都係大13 年
離過婚冇細佬咪冇問題囉,或者個男人好有米都冇問題㗎。
仲要有人幫手湊仔
當年,同齡女友都係被屋企人勸分手成功,隔咗一年女友後悔。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞