屋企人逼我分手

817 回覆
60 Like 1663 Dislike

或者搵十萬八萬都同樣結果
有d父母係好撚癲

佢又細個唔識/冇辦法處理/逃避
大壓力到驚恐完全唔出奇
講真les gay 果d 又好有前途咩
人地都為左追求自己最愛照拍拖, 甚至公開, 甚至結婚

如果你因為人地有兩個仔同閒言閒語影響自己
咁你都係搵返個連登仔拍拖算la, 個個炒股財自, 隨時可以移民英國, 好撚有前途
醒啦!嗰男人唔會愛你 只不過係想呃你隻豬
過幾年可以繼兒動母
佢可能都係「普通男人」
成千個負評
樓主不如認真諗下自己係咪先係戇撚鳩嗰個
難聽啲講句
人地只係想搵個湊仔婆 有閪屌下

你真係唔聽勸嘅話
記得第日同佢唔好再生細路
其實係仔定女?
公屋生得越多面積越大又驘
算啦都踢爆左人咪俾人拿返炸沙囉
你真係有睇modern family?

gloria 就係因為嫁左俾老野 成日俾人笑佢貪錢先嫁,特別claire ,係佢老豆結婚前,仲勸緊佢老豆。

同埋唔好忘記老野d 仔女已經大哂,少左好多煩惱。

至於Cameron呢pair gay 都好大壓力,雖然屋企人表面接受,但老野完全唔敢係外人承認佢個仔係gay 。 同埋佢地領養左bb之後,出親街,都好多人帶有歧視眼光
你同屋企人坦白自已做過ptgf
咁佢地就接受架喇
我老公離婚有小朋友,不過小朋友唔係跟我老公(中間有好長篇故仔),老公大我幾年,男方要照顧前妻o個邊,好彩我搵到錢可以支持我呢邊

我有個朋友係姊弟戀,佢大佢男朋友幾年,佢男朋友有2個小朋友,一個小學一個中學,跟佢男朋友,男方家境ok,我朋友唔洗經濟上support佢,不過要學點同小朋友相處

冇話同離婚男人一齊一定冇好結果
我同我朋友都過得好開心,都係睇大家點相處同埋個男人點處理生活上經濟上d嘢
你咁後生,如果可以嘅話試下搵d冇咁複雜背景會好d
同離婚男人要好成熟冷靜處理好多事,日子耐咗你會覺得好煩,因為你地唔係單純兩個人嘅愛情,會牽涉好多現實問題
14年 痴撚線仲扯唔扯到
Not saying they do not have their struggles, just saying they are very common. Plus the fact that they win gazillion Emmys means society also takes this as the new norm instead of a baselsss fiction. If these social units are real taboo Modern Family would hv been an HBO documentary instead of an ABC sitcom

but for Lihkg, it sounds like they need to do an episode on 鏗鏘集 just becoz the dude is old(er) divorced with 2 kids.
好鍾意你用bubble呢個term

美麗但一戳即穿

其實唔屬於你ga 小朋友=第三者,小朋友仲要係合情合理合法ga 第三者

唔可以呷醋 唔可以呻 所有怨言都要自己硬食

稍為放鬆 就落得黑心後仔乸呢個label

何苦
離過婚有小朋友唔比溝女係唔係痴撚線
果然醒智
點解佢地要struggle先,就係因為社會大眾都覺得唔ok

btw 按番樓主 case 佢最大問題係對方仲有年幼小朋友 唔同modern family
年輕後母
拍拖咪得 唔好結婚大家都有保障
你老母係咪仲扎緊腳?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞