一人一個去旅行嘅奇怪習慣

158 回覆
66 Like 35 Dislike
一定會搵當地既女女or仔仔玩
平時喺香港照早唔會特登出街跑步

但係去旅行就會

跑完個跑先開始行程
同埋住aribnb 果到有gym room 嘅話都會日日做gym 先
會搵一日唔睇地圖見路就行
一定要自己去唱通宵k
一定要行當地嘅超級巿場
本身係香港都好鐘意行大型super market
瞓到自然醒先Google吓去邊玩好
喺香港都做啦做gym幾開心
去程喺機場一定要食popeyes
依家係咪執咗
一定落當地街場同當場人鍊波
之後一個大腳抽走粒波跑走
1,生保床瞓得唔好,每日五六個鐘

2,一定搵嗰個國家最多人嘅地方𥄫半日女

3,行程緊密,酒店淨係攞嚟沖涼瞓覺

4,會特登搵嗰度嘅本地人街市行下

5,洗頭水當沐浴露用,可以帶少支野

6,會去嗰度嘅紅燈區見識吓

7,Plan行程plan得好足,可以比起冇plan嘅人去多一倍地方,而且仲會揾秘境去

8,幾乎出發前已經決定晒每一日嘅早午晚餐食乜嘢,有準備就可以搵到一啲綜合意見都話好食嘅餐廳,開關時間休息日子,就唔怕摸門釘
我睇你幾時喺巴西俾人槍決
5. 洗頭水當沐浴露用,可以帶少支野

我掉轉,沐浴露當洗頭水
一定去當地摩天大廈個觀景台(如有)
去飲酒飲到人地收鋪
半夜三更岩岩好餓餓地去食個大牛井點 香辣味有蛋多蔥花果隻
Skytree
梅田173
冮之島嗰座塔
函館五棱角公園
台北101
London Eye
澳門塔
上海嗰個明珠塔

全部上過一次
行過間食店門口幾次先有勇氣入去
夜晚返到酒店沖完涼,點都要睇吓當地嘅電視節目
米咒拉
1. 去到每個城市都寄明信片比自己,背後會寫到密麻麻但係之後唔會睇返
2. 去日本每個站都要去 cup 印仔
3. 去運動用品店(e.g. montbell , northface)買當地限定 tee
4. 返到黎會將堆車飛,機票,覺得美麗 ge 包裝紙貼好曬起本 notebook 度
5. 點都要用宅急便類似 ge 野將件行李運黎運去
帶旅行電水煲煲水飲
試過去台灣唔plan, 去左9日, 只係book 兩日後的酒店.同我plan實晒兩個禮拜歐洲差唔多順利.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞