移英洋奴之二等公民買返港機票及book隔離酒店交流區[162]

1001 回覆
2 Like 12 Dislike
如果未有其它offer, 咪試吓囉

我覺得攞啲英國工作經驗同埋借呢個工作機會認識多啲英國人消費嘅性格,絕對冇壞

當然,啲鬼佬有啲都好好,又friendly又nice, 又會appreciate 你幫佢嘅
我嗰間公司講求customer service.

宜家都十月中,試過有客七月時買咗兩件衫,著到殘哂後,有show proof of purchase July 嗰時買,話件衫本身係faulty 同substandard, 話洗幾洗內裏嘅線頭甩咗出嚟(stitches detached) , 然後要求refund.

我shadow 嗰個人就咁樣批準咗,退番£35 x 2 = £70 俾佢

睇到我嘩一聲

不嬲唔寫
請就請唔請罷就

寫cover letter好浪費時間
係,所以我番咗幾日工,都仲係一舊雲

雖然公司有guidelines 話refund and exchange policy, 但好多時都冇跟足。又話唔同case 有唔同handling policy;又話唔同products 個guarantee and warranty period 都唔同,有時又話要exercise discretion, 有時又話要個客揾番個manufacturers 攪warranty for repairing~~ 我都唔知想點㗎

試過有客冇單攞過嚟,咪問佢係唔係我吔members, 有冇啲銀行debit amount 個transaction 證明(同件貨嘅amount debited 一樣)等等。攪完一輪後,都係話冇proof of purchase 唔得

我自己諗反正都係收最低工資,求其算
慢慢嚟啦

試吓冇壞

個個人都唔係第一日番工就識哂啲嘢㗎嘛

唔好俾咁大壓力自己

既然佢請得你,一定有你嘅個人之處

要對自己有信心

“Exercise discretion to help you
返而喺遊客區咪仲好

咁就當個個英文都唔叻

戴住口罩嘅面部表情同身體語言搭夠

同埋遊客買嘢輕鬆啲,闊卓啲嗎
不過我呢幾日遇到啲英國人,尤其要refund 嗰啲,一半以上都係向你先西口西面先,好似要向你下馬威

並恭喜你西班牙旅行後收到NI
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞