一樓一的夜與霧

671 回覆
373 Like 35 Dislike
有d口乾,見到地鐵站汽水機有支裝康帥傳紅茶,就入錢買返支,問蓓蓓要唔要,佢話唔洗。仆你個街,部汽水機仲荒謬過卡繆既異鄉人,機身係凍,但支茶係暖。
去到華僑城無咩搞,周圍行下貢下,無乜記憶。人煙稀少,d景點仲稀少,有d樹有d櫈咁樣。不過唔重要,此行之意不在玩。
攰就坐左喺長凳度,襯佢唔為意拉佢坐上小弟大脾。
問佢:今日上你屋企坐吖
佢家姐識嫁左個香港人,吖媽喺四川,自己喺深圳自己同幾個人租屋住。
佢笑說屋有其他人,唔方便。
小弟應聲笑笑,當我無講過。
lm
巴打有冇去過太子果間舞廳玩?

小弟都想見識下 ,有同事去過,又貴又無乜好玩,最多有陀地or陀北咁。
明明10年前既事

樓主講到好似上年發生咁 我屌啊

呢D咪技術
樓主咁有女性緣 樣子如何
明明10年前既事

樓主講到好似上年發生咁 我屌啊

呢D咪技術

小弟呢d柒頭皮,諗左好耐,藏拙不如試下獻醜
睇張愛玲既封鎖,廖廖一萬字,電影感比電影更強,文字比畫面更盪氣迴腸
留名
樓主咁有女性緣 樣子如何

一定無機司咁型英帥
支持
留名一身蟻
你係咪冇再同yuki contact過?

Yuki都三張幾野 人地可能好似松島楓咁相夫教子
留名
玩到六點零,出返去唔記得左邊個站,只知係佢屋企左近,深圳度度都差唔撚多。
見到Kfc,即入。
價錢同香港差唔幾,但質素不值一比。全盛時期既海港城,apm,次一級既炮台山都屌打你深圳,個M2又乾又凍,不知所謂。仲有粥有麵食,不過無試。
蓓蕉無食,只係睇住小弟食,仲笑住影下相。
食完都七點,入戲肉了。
天巳黑,個方向好似行(送)緊佢返屋企。深圳每行幾個街口就重覆一次十樓高既住宅群,有道鐵閘,入面有salon,cd舖同海鮮酒家,仲有幾個細路周圍玩。
小弟急了,索性問佢:附近有無酒店可以一齊休息下。
佢似乎有準備地答:我都不太清楚吖,都可以找一找。
好快,喺兩個cycle中間零零叮叮有橦三樓高既時鐘,小弟非常緊火(其實佢都係),就話呢間ok wo! 無記錯二百蚊唔洗,不過要登記回鄉證。
寫得好細緻
其實溝女果part 都想睇
尤其鄰居
樓主文筆幾搞鬼
喺冇隔行睇得辛苦啲

btw 留名學嘢
終於有文啦
留名
文呢
寫得咁仔細 就信你真人真事啦
加速
犀利
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞