細機愛好者 iPhone 13 mini (3) 圍爐區

459 回覆
17 Like 6 Dislike
係咪新mini?
Ching識貨
你中途冇用過部機?
我自己試過冇可能
第一次用iPhone,八點出門口夜晚11點返到屋企竟然仲有55%,係咪通常啲iPhone都係咁
你中途冇用過部機?
我自己試過冇可能

佢應該係早上8點出門
今日忍唔住出咗去trade in 12 mini
過資料加down app前後坐咗三個鐘
13 mini
返工搭車20分鐘聽下哥
Lunch 2個鐘正常使用
5半放工就揾frd食飯影下相咁

平時少用wifi多數data
琴日先收機
Shortcut 長開low power automation 下
0557 last charged to 93%
衣家1339 仲有 56%

岩岩到3點正都仲有48%
唔錯
我由朝早6點開始on & off
用個電話到3點

大家如果想電再襟用d
Automation 長開low power mode 應該可以有多extra 10% 電到
一定夠一日
$5800
其實係咪大家有唔同既電量係因為有D人關定位。有D人關藍芽。再唔係就無開Wi-Fi用4G咋
有冇用家分享下experience? 有冇後悔買咗同埋如果有原因係咩?
冇後悔
同expect 一樣
輕巧爽快電量夠
爽用中
換咗13mini唔係好耐,唔係heavy user,都係fb, WhatsApp, lihkg YouTube ,電夠我一日使用
手感正,開心使用中
我都係
冇打機
都係texting browsing music social media
一日夠哂用

重點係輕同一手掌握
想知大家有無用case?用既話係用邊款
無,跌左幾次機 機背無爆,螢幕無爆,框花,殼又慳幾百,手感又好,又最輕
而家係咪未有帶口罩unlock?
一定要搭Apple watch先得?
iphone 11轉13mini,11好似袋住舊磚咁
早排打風拎住把傘就知單手操控係幾咁爽

cinematic mode好玩,前後cam防震再提升,拍video普通行路都拍得住gimbal。photographic style用黎snap shoot直出一流。如果成日用iphone影相其實好值得up (利申龍友)

電量就100%出門口返工,搭車聽歌來回兩三個鐘,碌下ig,覆下message,收工有30-40%。如果夜晚再出去食飯飲野就可能頂唔到,點都要係公司charge一charge,一係就就住用

如果假期一早出去由朝玩到晚就真係要帶尿帶

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞