2021咩 iPad型號最好用?

102 回覆
1 Like 25 Dislike
我就係感覺2021 同2018最大分別就係 cpu 同 鏡頭,感覺鏡頭對我冇用,影相都係用番電話。
如果買2021 ,唯一好就係粒u ,應該幾年後都唔會覺lag
有錢就ipad pro,無錢就ipad 2021
睇budget做選擇 我會一係買最平慳錢一係買最新求爽

我部iPad 用左1年20GB都唔過
2/3千蚊budget 除左iPad 9仲有得揀?
一係Android 玩自己算
2018用A12X用到依家
lm
仲有iPad 8
巴打成日講加多千幾上pro係有道理
即使係講緊翻新2018 pro
個mon有對比就有傷害
咁講既話,2018 pro 加多千幾就上到2021 pro
其實唔追求極致既用家
17既10.5
18既11吋係好抵玩的
聽講2018 個mon 多問題,巴打有冇試過
係咪用左3年,到呢家都唔覺lag?
用左3年,出個陣已經買,冇lag過,係依家睇慣左120hz,覺得打機好似有啲lag咁
最平64gb ,夠用?
加多800$ 5000 到 有 2018 13 吋,但好似又唔方便
咁應該去碼 2018 翻新機了,用上去都唔lag ,鏡頭又唔多用(21年最大對比都係粒u +鏡頭)
巴打都係11吋?
驚買左11吋又想換13吋
除非你真係好有需要
亦唔介意重量
唔係就11 64 / 11 256
我12.9 真心重
不過係真係爽
我之前想買黎比老人家睇youtube睇viutv...想問下可唔可以做得到
如果 18 11 256 好似就冇咁抵了,
好似 18 11 256 要4800-5000$
而 21 11 128gb 6300 ( education price)
差1000$ ,就不如上埋去
可以做到

想平玩Ipad Pro 掃下120hz mon既話
一係就翻新2018 11” 64GB $4199

2018 11” 256GB真係唔建議 低成兩級都要成$4899真係平如加多$1000 上M1
M1版2021 11” 128GB $6000 (The club價/教育價)

除非128都唔夠 咁不如icloud/外置ssd
有小小想買翻新 13寸 2018 64gb 5000-5200$
go ahead
再諗就好快售罄
如果普通睇下youtube同netflix
買ipad air定 pro好
air 64GB又好似唔夠用 買256又不如128pro仲好
前日買左IPAD PRO 128GB WIFI
岩岩買左,希望唔好後悔13寸太大太重
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞