2021咩 iPad型號最好用?

102 回覆
1 Like 25 Dislike
bts 買pro 好似送airpod
個mon 有咩問題?
會好似mini 6 咁定點
隻mon 唔係貼埋落玻璃度,會有條空隙
Air 4.3k up送airpod同pro 6k up送airpod
Pro 翻新4.3k up
翻新pro 都係2021 款?
用緊air4+pencil+Logitech keyboard
2021翻新未有咁快出
不過18/20翻新pro都夠做
Apple官網
往往「iFan死忠話XXXXX」好多時都係幻想出嚟
一直用開iPad Pro 11寸用左幾代(以前10.5)
最近買左12.9返唔到轉頭
依家見到人用11寸覺得好似iPad mini
bts未完咩
手頭緊iPad 9
細機mini 6
無限budget m1 pro
Mini budget但係想要大mon 翻新pro18/20
大機pro 12.9
Air4過咗bts 除咗touch id 同多咗啲色 諗唔到點解要買
iPad Pro 買128定256好
都係睇YT多,有時用嚟剪自己用iPhone拍嘅片
其實係架
只係拎上手or拎出街 就覺得有分別
11 inch 同 12.9 inch 個mon差個XDR其實有咩分別?
美國有20 版 pro 翻新機,12.9,749 同999$ 既分別
其實20 同21 最大分別係咪就係cpu?
749$ 美金好似幾吸引
2018同2020都係差A12X同A12Z
得功耗同GPU有明顯分別
一係就2018 如果買2020不如加多少少買M1
18 款,鏡頭同gb 好似差d, 最平係64gb
但賣629$usd 12.9‘ 係幾吸引
其實2018 同2021 唔剪片 小打機,用途:拎去課室job notes +YouTube ,想買一部用幾年咁。
淨係上邊既用途,18 同21 用上手速度大唔大分別
我連pencil 都想買代用,聽講分別唔大
ipad pro 11點都好過買air
未用過M1
64gb翻新機最平4000頭有交易 前排入手2018pro so far感覺夠用 一到手就剷晒內置堆video production apps剩53gb可用 上堂睇notes得閒youtube netflix一流 跟機ios14.7用電量夠兩日一差 買埋枝pencil2都係5000有找
Btw一定要買120hz 唔理咩cpu只要由濕鳩普通ipad升級120hz都會感覺順勁多
我去apple store 試用過iPad 9 ,開個個job note software 直頭lag 既
係怕2018 版都係咁
我諗都係跟巴打買18 11吋 ,係咪都係買左11吋 ,13感覺太大咁
除非會store片同裝勁多食位app
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞