2021咩 iPad型號最好用?

102 回覆
1 Like 25 Dislike
如果上攞黎返學用,上堂睇powerpoint jot notes,有機會要用Microsoft Bi Excel個啲,買邊款iPad最好?

想配埋Apple Pencil and Magic Keyboard 一齊用

求ching們意見
Top iPad Pro

正常用iPad air
要細 iPad mini

平 袋底iPad
更加平 教育版袋底iPad
更加更加平 翻身舊袋底iPad

玩自己 任何an tab
慳錢:iPad 9+其他牌子筆&keyboard
窮到得返錢:iPad pro+Apple Pencil +keyboard
想玩死自己:kindle fire
睇用途
輕便一定係ipad mini ga la
返工做野最好

IPAD PRO打機執圖都得
基本上買邊部都唔會伏ga la
睇自己需要姐
iPad pro 12吋 m1 mini led
邊部最好唔敢講

Pro 最爽但貴

袋底iPad 超抵玩但個Non-Laminated Mon 同埋Apple Pencil 真係麻

Mini 打機同埋寫下嘢真係好正

反而iPad Air 真係最衰
加多少少就可以上Pro
120hz screen, 128GB起跳 , M1 chip 淨係呢三樣嘢都差得遠

跟住平過佢嘅mini 都有新一代嘅Chip 真係CLS

完全諗唔到理由點解要買Air
要1tb版 16gb ram
excel 用mini 玩鳩人咩......
2021 ipad pro 128gb無得輸
kindle fire我用梗呀
專門用黎睇片
去旅行掉爛左都唔肉痛
淨係睇漫畫同片,無其他用途
mini
書包都唔駛揹
Ipadpro 11inch屌打
就係貪佢平幾百蚊非支那品牌
有FHD+雙喇叭
爛左都唔肉痛
我個部係7吋,300舊水真係爛咗無感覺
所以FIRE都係有佢賣點
10吋特價八百蚊港紙有交易
單係用黎睇片既話好過最平果部IPAD
但真係上下網都唔掂,更加唔好話用黎做野,都係 iPad無得輸
所以我另外有一部IPAD PRO上網
但睇片既話因為太重+4:3關係
我會用FIRE HD 10睇
所以FIRE HD點都有佢既存在價值
i dog 死忠睇網頁話要M1 㗎
ipad9真是佛心, 仲64GB
你喺邊度見到有人咁講
冇budget考慮:iPad Pro 2021
平板電腦黎講 除左重佢真係冇野輸

有budget考慮:iPad8/9
如果只係平時上網 睇片 做下少少文書工作
普通iPad已經好夠用
用microsoft 啲嘢就正正經經用windows 啦
就算用ipad 都係remote desktop 返去部desktop / notebook 到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞