日元跌穿7算

469 回覆
129 Like 7 Dislike
拉平均條數低過7就無所謂
香港人心理關口係對7
正如台幣對4咁 雖然好耐無呢支歌仔唱
15年試過6算
等下
反正美金強
加上首相想弱日元
ic 30萬夠灑啦
唔知有幾深
台幣真係估佢唔到

其實關唔關tsm事
所以等到6?
點解16年12月會跌到落0.065咁低既
我暫時唔急
穿左6.5再諗
你睇前多一年
有0.06
不過好短時間
日本果陣好似qe
你睇下美金
set左6.79 買10萬yen 再跌再買 多多都用得晒
咩事可以去到六算
Hkd.jpy*
2008年金融海嘯後,日圓因為避險資金再度進駐,強勁升值。2011年10月31日,日元一度升至75.57兌1美元,成為二次世界大戰戰後以來的最高記錄。在此後約近一年間,日圓仍持續於1美元兌80元以下的高檔震盪,強勁已久的日圓危及日本出口,因此在安倍晉三上任後,採行更激進的貨幣寬鬆政策以刺激日本出口產業,由於寬鬆政策奏效,半年內日圓對美元即貶值達20%,2015年7月,日元一度跌至125兌1美元。然而由于英國脫歐公投,作为规避风险,日元被大量外币买入而升值,兑美元汇率立即上升超过4%,[21]直到2016年8月目前1美元約可兌換約100日圓。

咪又係qe
一可以去日本旅行,第一水應該多人到pk
可能開我都未必做第一水遊客
除非去啲勁僻既地方
照睇過埋眾譵院選舉應該仲有得跌。
日本睇黎無打針都唔比你入 佢地自己都話玩疫苗護照
所以携老帶幼應該唔會出現住

再之後香港要完全唔隔離最快都2023-2024
呢度又可以截咁堆人 當然 好多人唔怕隔離都係會去(包括我)
第一次去日本係6.4
而家6.8 想轟一轟落去
香港想谷針,所以成日都話唔行共存策略。
其實到有特效藥就會再谷
應該出年都會有

共唔共存唔止係政府話事
而家咁多日無確診你出街拉低口罩小小都大把人奇異眼光望住你 大家都係接受唔到要共存
佢地都係順水推舟
換定先 實賺
離題講句,就算打左針有特效藥我都應該會繼續戴
下刪幾個戴左既好處

到正苦宣佈可以唔戴/官員主動唔戴
條街就會慢慢接受唔戴
所以唔洗太擔心其他人既目光

講返日本,其實除非係禁止
否則無論係咩措施
我諗香港人都一定會仆去
因為真係抑壓左太耐
已經轟咗第一波

可惜依家太多uncertainty

美帝明明都qe咗咁耐,唯一解到係避險貨幣走咗去買美債
又唔敢講實賺,但唔會變大閘蟹先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞