iPhone 13系列 (除咗mini) 係電量皇者

175 回覆
25 Like 9 Dislike
我部13pro明明無乜點用,D電都係扣得好快
睇電池顯示話係whatsapp係背景搞事
之後係設定到熄左背景app重新整理先好左d
想問下洗唔洗開省電模式同有冇d野要熄左佢
https://www.youtube.com/watch?v=qHf-Xm3TTbg

其實有唔少野要熄

背景app重新整理係最食電
仲有email push, 系統既無用定位都要熄 除非你有用
Hey Siri要熄
Apps auto update要熄

仲有5G係先天性食電 呢個無得搞
有機會用Wifi就Wifi, cellular係先天性比Wifi食電
13 Pro最好唔好battery saving mode, 因為會得返max 60Hz
https://www.youtube.com/watch?v=IQQCoJiZj8w

都幾視乎點用
呢個人就乜都做下
呢個真 一開5G就倒水 咁我俾咁多錢買個貴plan嚟做咩
呢幾代鏡頭通病 前幾日有po講 垃撚圾大山婆唔認衰仲話正常
上兩個星期買咗13PROMAX,舊電真係用成日都未消耗到一半
根本5G係不分Apple/Android totally overhyped
一黎唔係成日有next gen個speed 二黎好撚食電
100%訓,5個鐘起身得返94%
熄一熄機再開過,一下子跌到得返89
真,而家部xs max 用一日都有啲勉強
唔係無病無痛真係會換左佢
用到8hrs
我都係咁 細袋5000夠你叉番爆部機
因為粒u食電
唔係人人要坐係位先做到野嘅,部電話就係for你周圍去都用到,設計部電話當然係愈長續航愈好,應反唔同人嘅需要,唔係只就一類人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞