其實英國有咩野優勝過加拿大?

259 回覆
39 Like 146 Dislike
屌你老母睇字都覺得悶
都要ga, 都要諗吓喺邊個國家settle。住一世的
北美嚟講,多倫多係僅次於紐約同LA嘅第三大城市,佢一條 401 highway 入多倫多,有十八條Lanes, 去到揸車先感受咩係大城市,Manchester 相比下就真係好鄕下。
佢一條 401 highway 入多倫多?

Have you been to Toronto?
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_east–west_roads_in_Toronto
買到飛先得
Old Trafford全場爆滿,冇乜可能場場買到飛
有BNO一定係英國最容易
加拿大始終係比班後生,岩岩讀完書或讀緊書既去
一家大細好多時都有至少一個有BNO,去英國最容易
由Montreal落多倫多咪係行401囉。
有家庭要諗埋教育
英國好多私立學校有bursaries 淨係俾英國人申請
考a level入top tier uni易過美加讀中學
個仔有能力入oxbridge俾你去左加拿大我諗個仔會怨你一世
401 east to 404 south to Don Valley Parkway- exit Bayview/Bloor or two other exits south then west to Toronto.

But there are other routes to Toronto from Montreal to Toronto.
I did go through Ottawa then through Hwy 60 west through Algonquin Park to Huntsville then south on Hwy 11 -south of Hwy 400 then hwy 401 east to Allen Rd -exit Eglinton east to Bathurst- south to DT Toronto
No offense
想問下仲有啲咩可以玩
毒撚去到邊都一樣
不論係香港英國加拿大, 都係剩係行街食飯睇戲
同埋加拿大間屋普遍大過英國
以前成日開house party燒嘢食
有錢少少有泳池可以玩 night pool
飲完客房訓到朝早
又唔洗怕泊車會俾人抄牌
Oioi mates wagwan it is bloody fooking chewsday innit bruv
英國音係美國會笑你兩句
最緊要睇自己邊一個地方既文化姐,你融入唔到當地既贏晒又如何
How does overnight parking work?
Parking overnight in Toronto is illegal. You’re able to park for up to 3 hours, but after that, any street parking is liable for ticketing unless you have a parking permit. If you want to try your luck, the police only ticket vehicles overnight if they’ve been reported by passersby or businesses.
Vancouver 夜晚泊街
Residential 唔係放fire hydrant,十字路口附近同埋冇塞住人地條driveway就冇問題
估唔到Toronto咁癲
我都咁啱係有BNO 同Canada stream B可以揀
但真係諗到頭都大都未揀到
我覺得加拿大多香港/華人移民,去加拿大易適應過英國,而且加國環境靚過英國,去美國又易,有得揀我會揀加國多過英。
我都係..而家嘅形勢係親戚主要係加拿大但係絕大多數識嘅人都去緊英國,我亦都未去過依兩個地方
我去加拿大就真係一丁友(完全無親朋)
英國就多朋友

同埋去英國因為車牌同個專業牌都用到,感覺上無咁由零開始
另外加拿大搵工難唔難真係唔知,英國都仲叫多d人講
都要每年電視費嘅
到你40才
有家庭仔女
通完頂要休息2日回血
呢啲先係最經常娛樂

我朋友在溫哥華要飲酒蒲吧後醉駕一樣有
新年嗰排去英國,我係着住短袖
巴打我同你原因完全一樣,所以我先開呢個Post
其實我無意踩英國,但因為屋企人好想我去加拿大
但我仲心大心細緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞