其實英國有咩野優勝過加拿大?

259 回覆
39 Like 146 Dislike
孟晚舟都做加拿大人 嬴晒
佢大把工人,同樓,大雪咪去第道住!
100人唔會冧?
加拿大都係戶外凍者,室內有暖氣著短袖都得啦
番工揸車又有暖氣
交通贏
旅行贏
就業機會贏
加拿大重可以road trip, 揸落美國
重有加拿大本護照可以係美國做野同生活(PR未得),部分行業如果你想搏殺去美國機會會多啲
贏唔贏都唔係重點,重點係有幾多可以揀?我自己就好幸運啱啱好兩邊符合,但係身邊冇其他人係咁
TN Visa?
100人一間house係咩玩法?
加拿大華人 好撚多藍絲
少d大陸人
House連basement至少有兩層
啲印狗窮嘛
用埋人生最後一筆錢過嚟加拿大
搞到冇錢租地方住
咪去啲偏遠地方$2200加幣一個月租一間house 100個人一齊住
除翻開都係$22一個月
有啲印狗仲勁
$500加幣租一間房30個人一齊住
除翻開$20一個月都唔洗
加拿大本護照可以係美國做野?
係就業上, 英國邊方面好過加拿大?
少好多左膠
外國醫生工程師都去到加拿大揸的士
You guys nailed it. I moved to Canada at age 16 and stayed there for close to 20 yrs. I have seen soo many Doctors, engineers or other demanded professions who ended up taxi drivers. I moved to the U.S.A and it's completely opposite.
credit youtube

https://www.youtube.com/watch?v=ynUgP5eMhpA&t=788s
專業人士有工簽你TN visa 好昜,比H1 易好多。
因為外國醫生工程個d 要去到加大再考過
你睇下d 人留言就知係加大搵工係一件唔易嘅事
加上 你有能力加拿大唔比你發揮 好多人都係拎完國藉去美國發展
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞