Figma 041 出咗灰模成年先有得訂

1001 回覆
1 Like 12 Dislike
又要等兩年
舊版仲要貴到仆街
同埋啲白色位好易黃
再販嗰時訂左一對都仲未開盒
盒都凹晒
覺得隻樣好差桐人都係 不過買左電影版個隻
兩隻都一樣,多把大劍
對上嗰隻同尤吉歐仲有外傳無買
其他都齊
訂左愛麗絲就算
之後把劍勁易斷(一蚊一插就斷左)
我都冇買第3季任何一隻套野太廢 愛麗絲唔計出埋紫毛女就好 即訂
件特效件根本就戇鳩
嗰窿窄,把劍又幼
重要又厚又重,痴撚線設計
嗰時有人買A4 file剪完貼上去
好睇過原套件好多
拎都冇拎過出黎希望會重新整過佢地個樣
其實都唔算太差
不過妖精個套高汁啲
有紀
暫時最中意桐人真係妖精個套 換埋特典頭 靚仔哂
詩乃唔知擺得耐定咩 對面其他女女好似冇咁白
正常只會愈擺愈黃
想問下各位 figma表面油油地但唔黏手其實係咪都算出油 上網見人都係兩個情況都有所以我唔敢肯定
我隻c奶仲望落正常,平時有display 開(有時有少少陽光會照到)而本多二代,kosmos,索尼子,射命丸文白色位就黃左
去到黐手嘅時候已經係出咗成層油開始黐塵
依家攞洗潔精浸吓洗吓啦,等啲塵食落漆面就太遲
洗潔精要稀釋幾多我用10比1浸左一晚無變之餘好似仲油左D
諗緊入唔入埋 莉法好 $698
成個SAO 系列差莉法同詩乃
但其實又唔係特別鐘意呢2個角色

利申 桐狗控
買 點解唔買?
比張圖引下你先

莉法幾時炒到咁貴
喱兩隻最正點可能唔買呀師兄
我都唔知點溝是但唧啲洗潔精開盆水浸過夜再沖水就算
figma出油係咪唔關有無display事,入盒一樣會?
唔開封死好似仲易出油
figure(包括figma)用嘅膠都加咗塑化劑令啲膠有彈性
之但係塑化劑係揮發性溶劑,會逐漸由塊膠揮發到附近空間(所以啲舊figure會變脆)
當佢嘅濃度高到開始溶解模型表面嘅漆,舊膠摸上手就會黐笠笠,亦即係所謂嘅出油
如果將隻figure擺喺密閉空間,揮發出嚟嘅塑化劑好快就累積到出油嘅濃度,所以擺喺盒其實仲容易出油過你就咁擺出嚟
唔想figure出油,最好就係擺喺普通玻璃櫃(如果間屋真係好大塵就喺櫃門加條防塵邊),或者就咁擺喺書架然後勤力啲洗同抹塵
如果一定要擺喺display盒就要間唔中攞隻figure出嚟透透氣
咁咪即係全新未開盒都會出油?
我成日以為接觸空氣先有事
仍然在遠方 追我夢與想
繼續懷念你 卻又這麼漫長
從前未會想 感覺是雙方
你若燃亮我 我亦要懂得釋放

境井仁剎那在何方
我有說話未曾講

我放玻璃櫃d figure從來未試過出油
最耐個隻擺左十幾年都冇事
反而d過左幾年先開箱既土人就輕微出油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞