[A/I]Fate/Grand Order JP [902] 55

1001 回覆
5 Like 20 Dislike
佢大佬比狼人咬咗有手尾
我一直認為榮恩係鐵三角入面只係做返上代詹姆四人組入面蟲尾既角色,斑斑同佢一齊簡直係絕配
又未蟲尾咁柒嘅

大概幸運換智力嘅路平咁款囉
密室嗰陣全世界懷疑哈利,榮恩咪一樣係佢身邊支持佢
到青少年成長會嫉妒同輩好正常,火盃又唔係咩講好大背叛
最後又偷偷放料俾哈利知火龍
死神聖物都係被魂器影響啫

鐵三角得榮恩係魔法世界長大
好多事都係由榮恩解釋
一係電影CUT哂一係俾哂妙麗
榮恩幸運水單嘢本身有實力
係佢啲呀哥太出色搞到自己冇自信
榮恩實力唔差嘅

守龍級長捉棋勁

係旁住個主角光環同智力99先柒姐
榮恩直感高過哈利
佢睇人好鬼準

以哈利啲經歷 鐵三角少一個 死十條命都唔夠
同樣係俾全校杯,妙麗全程不離不棄榮恩細個仲好D大個反而衰,兩個好朋友對比高下立見
火杯哈利果時仲當榮恩係佢最好既朋友榮恩一個屈尾十覺得哈利出貓再去連同其他同級黎杯你,最後知道自己誤會先死死地氣埋返堆仲要好似係哈利先主動和好
聖物影響既係情緒放大而唔係無中生有,榮恩一直都係嫉妒哈利可以做到被選中既細路同妙麗萬事通,一個劈炮唔理當你係密友既哈利同喊哂口求你留低既女朋友妙麗自己跑返屋企,哈利最後接納返佢都好似張無忌放過仇人六大派咁神奇
睇到最後我懷疑哈利兩次都接納返榮恩只係因為除左妙麗之外哈利就冇真正既朋友迫於無奈唯有原諒佢,連人精老鄧都睇通榮恩果種冇料扮四條做完又後悔既性格留熄燈器俾佢有退路返去求原諒
演員真係演到佢好撚型
Tom Riddle密室果集個演員都係勁王子
妙麗佔七成
哈利佔二成
剩低咪榮恩
咁榮恩由細到大比班大佬踩
返學又比人笑哈利跟班
咁怨氣一定有嘅
佢呢啲算少事㗎啦
而且榮恩都冇話返屋企
之後都一直keep住有搵哈利佢哋嘅
榮恩一路睇落黎係有d inferiority complex
哈利天選之人唔駛講(雖然成績一般),妙麗除左係麻瓜幾乎無弱點
兩個阿哥又係天才級別(雖然拎左黎玩野多),阿妹又有才能
自己除左捉棋就好似做咩都差人一皮,係到魁地奇打得好先至有番d自信
所以其實都幾理解佢咩都好似畏首畏尾
不過火盃突然反哈利真係好OOC連西追都唔信哈利會作弊
第七集我除左最後三份一都唔記得哂講咩所以唔評了

另外佢地雖然自己圍來都有d三角味道
但係睇到前面五六集鋪哈妙到第六集突然變左哈金真係睇到反枱
都唔止兩個阿哥

5個阿哥都係尾機
一年級-開始為哈利而犯校規(之前幾乎絕不會犯),係哈利危險時去燒石內卜件袍,陪哈利魔法石闖關
二年級-為哈利去偷石內卜變身水材料導致變身錯誤訓左幾個禮拜醫院,幫哈利搵密室線索導致被石化
三年級-用時光器幫哈利救返最重要既親人天狼星,見證哈利疾疾護法救自己
四年級-係哈利眾叛親離既情況係唯一相信哈利冇去報名既人,幫哈利準備火盃挑戰
五年級-幫哈利成立D.A,義不容辭跟哈利去魔法部救人
六年級-陪哈利對抗入侵學校食死人,為哈利放棄最後一年學業去搵分靈體
七年級-為左幫哈利消除自己老竇老母既記憶保護佢地,係哈利最好亦係第一個朋友既榮恩放棄之下依然留係哈利身邊,同哈利去掃佢老竇老母墓,係貝拉酷刑咒之下都冇出賣哈利
妙麗付出咁多唔係愛係咩
哈金一早已經俾人屌到爛,金妮除左二年級果時戲份多d之外其他都成個路人咁完全唔明哈利點解會係最後兩部度突然鍾意左佢,我有合理懷疑金妮對哈利用左迷情劑先令哈利鍾意左金妮,就算你話係同露娜一齊都合理d起碼露娜都係其中一個唔洗哈利講就理解到佢既人
咁哈金的確係突然
但妙麗其實都冇乜點鋪過啦
你話哈利最後真係食得番張秋我都無咁嬲,最多話五年級時自己唔成熟激走左人
金妮真係大部份時間路人,就算暑假去榮恩度住都無乜戲份就突然變正印
露娜反而我好早已feel到係配奈威所以又唔覺有咩野
羅琳筆下榮恩好寫實
本身榮恩對上大哥二哥好出色,孖仔又係聰明仔
全家最錫呀妹
自己最唔受重視咩都用二手
去到學校識到好朋友哈利點知又係做配角
憎人富貴厭人貧
冇話青少年到成年人一樣有依啲情緒
連登太把

死神聖物榮恩當下一走出帳篷
馬上後悔想返去,因為妙麗啲咒語落太多搵唔返
好彩榮恩繼續追蹤佢地最後湖底先救到哈利
好朋友就係會嘈交和好
熄燈器係提醒佢依點

冇計羅琳代入自己係妙麗寫得佢太完美
妙麗陪住哈利出生入死,榮恩一樣有
我嗰時係估花兒個妹,火盃救過佢,後尾又識佢家姐
第1話
ポプ子役 小山茉美(Aパート) 中尾隆聖(Bパート)
ピピ美役を三石琴乃(Aパート) 若本規夫(Bパート)

屌你糞動畫再放送居然換人
我要再睇
古見同學
係連登真係唔可以睇咁多公海POST
一係就白卡佬上網
一係就成堆以自己唔識野為榮又好撚搶口
第一日上?
係呢輪多左好多呢啲友仔
真係成堆柒頭黎
唔識又搶口,人地教精你又唔忿氣繼續串串貢
早兩日睇有個POST問啲人點買樓有個傻閪猛咁話人淨係識靠屋企人俾
人地同佢講自己經歷,要點慳錢,番咩工就係度雞蛋裡挑骨頭,死都要搵到人地靠屋企證據
好撚辛苦先搵到話人地屋企唔洗俾家用=靠屋企
嘩屌你老母柒到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞