試當真(修/豪/賢/Locker/Jessica/慈/Yanny/珈其)(31)

1001 回覆
29 Like 35 Dislike
觸不到的他 Ca ca好正
早晨!
本週謝票場直播將會於星期日晚上十點播出。敬請留意!
多謝!
其實我嘅立場喺#391講咗,同空條巴一樣,就係我覺得收費內容入面「無關痛癢嘅討論」喺度講係無問題。
而我上個post問benny,係因為我miss咗唔知發生咩事,而benny只係一個會員,所以我「推斷」係一啲無關痛癢嘅事,所以我先會喺度問。當然後期我俾人屌到仆街就知道原來唔係所謂「無關痛癢」。

但係我俾人屌嘅理據係話「總之規矩係所有收費嘢都唔講得」,同今次綠毛蟲巴屌人嘅理據一樣,而唔係話「你問嘅嘢係敏感內容」。

咁所以第一,當有人講收費嘢嘅時候,做風紀屌人係咪必要?定係可以好似我前面講過,唔回覆唔參與討論,做好自我規範,最多善意提醒一句?

第二,當有班人義正辭嚴咁用上述理據屌人嘅時候,係咪好應該將同一套標準用喺自己度先? 但係依家綠毛蟲巴自己都犯咗規喎。咁上次用依個理據屌我嗰班風紀依家點解唔出聲話綠毛蟲巴?
大致上都同意,所以大家盲撐毛唔好下下互屌,最多無視/提返人去另一個平台講算。
而上個post 幸福的三十歲 巴仲要低質到話估我係扮會員R花生,難道依個又係你覺得係大家盲撐毛應有嘅相處方法?
佢上個post係其中一個屌得最大聲嘅風紀,今次綠毛蟲巴柒咗就post張gif懶搞笑話大家一人少句,咁樣雙重標準真好撚肉鳩酸。所以我先叫佢摺埋檢討吓自己
好撚煩
喺連登執着啲無謂嘅自尊心
人哋呢壇嘢柒咗 同你當初發爛渣俾人屌
係完全兩件事嚟
咪撚拉埋嚟講博光環啦
又教父上身千字文講大道理
好肉酸呀
你係雙重標準嘅風紀梗係話係兩件事㗎
因為你唔想用同一套標準呀嘛
我講理據就話教父上身,講白啲其實就係駁唔到
咁我唔夠你肉酸
呢次我撐你呀,因為呢度係圍爐post入邊嘅圍爐小圈子囉
片場風雲都係咁
你由理據嗰到開始已經打緊稻草人
本身都覺你今次的確係捉到蟲 mega巴的確係柒咗
但你依家喺道續句quote 長篇大論攞尾彩我就睇你唔順眼
Agger
ok,咁你解釋吓個「稻草人」係咩?
我續句quote 解釋係屌緊班護主風紀,希望佢哋以後咪撚咁撚惡
你睇我順唔順眼其實我唔係好care,一係你就俾理據反駁我
我就唔會駁唔到就話你教父咁阿Q嘅
唔好講埋晒咩''睇你唔順眼",''好撚煩''依啲無意思嘅情緒發洩
無意思嘅情緒
你自己仲要即刻答咗,個意思咪就係發洩囉
你要我駁你?ok
你俾人屌嘅理據就係因為 你講緊嘅唔係無關痛癢嘅topic
自己上面講完 下面即刻spin去對自已有利point

第二,上面有略略提過嘅,Benny個topic係真心話台,Locker同ern9件事係認真毛(以上)限定嘅花絮,而綠毛蟲巴講緊嘅live,修仔好似直頭話連試下毛都有得睇
呢個就係啲人講嘅優越感
係咪一刀切 係咪唔關痛癢可以講就係另一個討論

但係你呢啲你地話我做咩唔話埋佢 唔公平
仲要喺道續句quote 紅字就以為自己好有point 長篇大論攞尾彩嘅態度
就好撚柒
適可而止啊巴打
Trial & Error Fans : Civil War
講咁多做乜,叫綠毛蟲巴上水say返sorry,大家揸揸手咪ok囉
「自己上面講完 下面即刻spin去對自已有利point」
因為上個post其實已經解釋咗,所以先無再詳細解釋,即刻講我嘅point。
講detail啲又有人話我教父tone,講少啲你又話我靜係講對自己有利嘅嘢,真係父子騎騾
ok咁我依家講多啲,有人話我上個post當時發爛渣,其實我上個post之後已經解釋過當時點解會問,同當中有啲係大家對字眼上嘅誤解,例如「優越感」嘅意思,而我都有講過我不滿嘅只係有班風紀一刀切屌鳩我講收費內容。

依樣嘢正正lead去你第二個point,無錯依三個case有會員tier上嘅分別,而上個post班風紀講嘅就exactly係一刀切唔俾講,姐係凡係收費內容都唔講得,綠毛巴自己講嘅。所以我先會話點解班風紀依家揀人屌?

你講得啱,我係覺得唔公平,所以我前面先propose大家都唔屌,唔做風紀。總好過我話啲風紀應該大家都屌?

同埋點解「係咪一刀切 係咪唔關痛癢可以講就係另一個討論」? 依個正正係佢哋犯嘅雙重標準喎,點解另一個討論?
小事化大
試當真fans分左ab好耐啦,收費內容royal級連登唔討論得架
討論左成日差唔多啦下話 大家自己有能力分辨咩講得咩唔講得㗎啦 仲有果班維持秩序嘅風紀同幫佢地口果班就收嗲啦 次次有片都生事端好心就出少句聲 都唔知loop到第幾次了
yanny好耐都無片
師兄屌得好
忍左班風紀好耐 乜鳩都話爆
利申 盲撐毛
依家每星期兩條片都唔夠出哂啲幕前(不過可能佢地都唔得閒拍咁多)
Ca 慈 Yanny 都係輪流出咁 仲有 Locker Kaki Kayan 好耐先見一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞