carousell絕對係文盲集中地

266 回覆
845 Like 40 Dislike
你話賣
叫佢出門
晒返佢時間啦
我都係喎
南亞佬黎
部11 個撚個都出 2700-3000
佢出3200
去到check 機又試faceid
應該收買佬啦
有D人真係CLS,乜撚都要面交
以前我初初都會一星期約交收兩次,
之後改一星期一次,次次出親去大包細包,有時單多要叫埋老婆幫手,但每個星期都有一堆飛機撚,舉例果日要交收30單,起碼有10單要拎返轉頭。
有D野無做過買果個真係唔知有幾辛苦,諗起都覺得慘,我住屯門為左慳錢一定係會用南昌全日通出去,平均兩粒鐘要返美孚出一出閘。初初ON99唔知一日比黨鐵罰兩次過鐘錢,過鐘好似要成舊水。我住屯門試過去到寶琳交收拎L住幾袋野穿梭全香港地鐵站,行L到HIHI。又要不停禁手機覆下客問題,CALL下D客交收有無變
我都遇過呢D
沉日買野 約左條友今日四點
點知沉日四點 就打比我 話到左要交收
我話 e~應該係聽日四點
跟住cut 線
我check msg 都係講聽日四點
之後問佢係咪照舊 成晚都唔覆
今日再打去block 9左我
沉日買野 約左條友今日四點
點知沉日四點 就打比我 話到左要交收
我話 e~應該係聽日四點
跟住比佢cut 線
我check msg 都係講聽日四點
之後問佢係咪照舊 成晚都唔覆
今日再打去block 9左我
唉,網上生意口碑緊要,D ON9踩親佢條尾 PO上網話你屌客就GG架喇。呢D對話上年架喇,我公司其實賣手機殼為主,但果排興D乜又會攞D返黎做,咩無線吸塵機,魔法陣無綫叉,迷你街機,喇叭果D都有做,連最近風摩小學雞pop-it都有。而家封左兩年關D貨好難出入,轉緊型做AMAZON歐洲,香港市場半放棄狀態,而家淨係做D手頭上有代理權既牌子手機殼,Switcheasy, X-Doria, Gramma果D
教精你啦

你覺得人地賣得平既 咪約佢出黎比錢攞埋人地件貨囉
當所有貨都係你手上啦喎 markup多幾舊咪好搵囉
有啲人直接出價 然後打「?」
做乜鳩 又唔講幾時交收
用十幾個account 製造煙幕開天殺價,唔賣屌返你轉頭。傾好出到黎再講價,一係就放飛機失聯。
嗰10個pm好大程度同一個乞衣
11定11pro?
所以我而家係唔會面交,除非佢哋就到我時間地點。就唔到就大家食少少運費,都唔肯咪算
約面交心理壓力唔細
點會死 大有人在 我有個更離譜
面交見你係啊叔即刻打柒你
條撚樣都幾仆街
寫明HK$
冇得答佢US$ ok
呢啲人應佢都浪費力氣
屌講起我都試過
交收隻game,約6點交收地點我公司附近佢話OK,
之後佢4點黎到叫我出黎交收,心諗屌你都未收工交收乜9
之後佢話交收完之後仲有第二到要去交收,心諗咁關我咩事
約好6點自己改時間 cls
自始之後 我寧願賣唔出 都要係自己附近交收

佢唔覆返我
賣完1000蚊
而家後悔想收返一部
話我鹹濕都係咁話,同一時間幾個人問價我一定優先賣俾女仔先,另外都會睇下佢既評價有無伏
分享另一次經驗,賣部3ds有個小朋友問有無得分期😂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞