Figure 討論 (106)間歇大停電,玩具預延期。

1002 回覆
4 Like 5 Dislike
2019年既膠仲有人賣全新未開封

發現咗如果唔催佢哋嘅話 , 真係可以半個月都唔Send Payment Request過嚟
早排先收咗隻2019年嘅 連雪梨紙都仲好完整
呢隻我上個月頭喺amiami俾埋錢 用surface parcel
到今日仲係processing shipping, 又無track no. Email
Surface Parcel (Generally 1-3 months delivery.)
等到2046
肺炎之後見佢有呢個新運法玩就試下
試咗幾次都係2 -3星期就送到門口
估唔到今次真係1-3個月
又唔好意思問佢搞成點
成個月都未派貨咁誇張
我上次俾完錢都係1個禮拜就出貨,再等3個禮拜就送到
最近呢個情況愈來愈嚴重
家陣我每隔幾日就望下有貨未
一有就追佢出payment

到底佢係人手不足定個系統出左事
我賭兩樣都有
主要係人手不足
因為愈黎愈多人玩膠同用amiami
processing shipping 係未寄
我air parcel 到宜家比咗三個禮拜錢仲未寄
surface 有咁快,我以為要幾個月
air parcel 同surface parcel係咪都有tracking?
Racing Miku 2018 Figure我就係用Surface Parcel , 等咗成兩個月都仲係話Shipping , 同埋以我印象好似冇Tracking (好似係 , 如果唔係我都唔會傻到等咗兩個月都冇消息)
上次撞正武肺初期
件貨來來回回搞左成年先到手
利申:無追過
air parcel 有tracking, 但係寄咗都會轉做shipped唔係好似宜家咁卡係processing shipping
surface parcel唔會轉?
明解,比完訂要等一年,應該會由好心急變咗唔記得
有勞巴打解答,真心唔知道原來Cut單會扣信用
不過我應該會搵孤仔/五月訂,
一嚟大鋪二嚟唔使諗運費個人會安心啲

俾錢
出貨
彈回amiami
要轉shipping method
補運費差價
出貨
收貨

一年零4個月
Tracking我上次就有 今次既然未寄就應該無
我肺炎初期都試過俾咗錢 佢話嗰種運輸方法唔得
我當時忙就無理到 結果搞咗一大輪 今年6月先收到貨
■ワンダーフェスティバル2021[秋]オンライン開催情報
■イベント名︓ワンダーフェスティバル 2021[秋]オンライン
■開催日時︓10 月 9 日(土)10︓00~17︓00

WF2021秋 搬上online搞
我隻壽屋初版d天到呢家都仲未開
當年見到覺得超靚,9衝訂完拎返屋企發覺根本擺唔落,一路就咁擺係櫃底到呢家
前排好似都第n次再販
異度神劍出3個陣光焰又會再販
30mm 3.5Macro
平靚正
生意好左應該加人手啦
我俾完錢都等左5,6日先出貨
1K 多DD
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞