有無巴打有玩開銀器?(23)爆PO唔好搵,爆PO唔好開

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
主要討論各大牌子銀器飾物
希望大家搵到自己鍾意嘅銀器

各牌子羽毛比較圖

各牌子大鷹比較圖

Goros 只建議自行前往日本東京本店購買

Ken Kikuchi 香港無代理 可以搵台灣代理買 : Dawn Rise 昇日屋

Taro Washimi 香港有代理 : Vinavast

Legend 香港有代理 : Dress Code Silver Hong Kong

First Arrows 香港Take 5有賣

Horizon Blue Silver Studio 香港有代理 Horizon Blue Silver Studio - Hong Kong & Macau
同時台灣都有代理 : Zerockstudio
(有部分巴打反映香港Horizon blue代理為藍店,而訂貨與收貨期大有出入!
「落訂前話半年到貨,實際收貨期一年」
建議考慮入手既巴打自行衡量

TADY & KING : 可以上樂天/日本官網用集運自己買

Albatory 香港有代理 : Vinavast,亦可以係instagram搵本人買

Bluehawk 冇代理,可以係instagram搵本人買
(據部份巴打反映因目前工作量比較大未能接受新訂單)

以上係比較常見牌子
銀器牌子眾多 未能盡錄

如果大家有興趣 香港本地有兩間鋪頭 分別係 Vinavast 同 Dress Code Silver Hong Kong.
呢兩間鋪頭都有代理唔同牌子既銀器 日本同埋西方都有 有興趣可以抽少少時間上去望望

綁輪方法 :

皮繩/銀珠/各類琉璃珠 購買地點 :
基本上淘寶有齊你所需要既野
深水埗 美藝華空心銀珠
大南街 有琉璃珠及皮繩
古布繩 : 百川

咁多位麻煩睇一睇先 有咩唔明再問

各位巴打有意見/有野想加 呢個頭POST可以再改

(credit to 膠膠膠膠巴)
歡迎各位放自己果Set銀器上黎 交流交流
辛苦曬巴打開po
想買隻鷲見嘅唐草手鐲,有冇得分到佢係手工造定倒模
銀器post 沒落了
無咁多人玩銀都係好事黎
新手想買bluehawk羽毛 請問各位師兄可以係邊到入手 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
去佢ig度order,但佢最近身體好似麻麻
應該唔會接單住
有冇人知而家legend點金平打戒指幾錢
要用日文問佢?
我都想入手
同問 我都想入
聽講吉原10月加價,有冇Ching 知加幾%?
又加?上面巴打先話加咗
係咪要狗衝入定貨先了
Pish
吉原邊度買好
香港唔係得一度咋咩?
就係唔識
係咪Dressxxxx
早一兩個星期訂咗聯名個隻
Vip 2600
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞