今日收養左隻狗,但係發現咗佢大肚,唔知點算好

279 回覆
325 Like 52 Dislike
話唔定拉拉基因夠強大呢
bb 比較易揾人要
大狗會易啲揾到人領養嫁
又唔駛咁擔心先嘅,因為首先要隻拉布拉多覺得啲咁細隻既貓係威脅除非你班貓圍住啲狗B黎抽不過正常黎講你班貓應該都係以觀察為主係頭果個一兩星期真係要將啲狗B隔開,因為狗B果陣太脆弱。過左果段時間就可以試下磨合

不過你都係擔心下屋企有冇位先狗好少係一胎得一隻
十二隻貓 加 一隻大狗 加 四五隻狗BB
唔好做流產 最多我要隻
有義工幫手照顧同埋搵家庭,唔流產了
太好了
要好好照顧佢哋
加油
如果真係要搵領養我都可以1隻
連登有愛!!到時狗BB出世,我會貼上出嚟,喺度幫狗狗BB搵好家庭
第一樣張相,佢真係笑到好開心

祝樓主好人一生平安
好可愛
好羨慕樓主屋企咁大可以養咁大隻狗
lm等BB靚相
講返個最新消息先,就係媽媽難產了義工發覺佢呢兩日不斷有啲分泌物,好唔對路,跟住我同義工帶媽媽去睇獸醫,照左超聲波,發現兩隻BB已經冇心跳了,因為受細菌感染,咁就做手術去絕育加拎啲BB出嚟,然後檢查身體嘅時候,發現有心思蟲不過好彩都有得醫,不過個療程會好長。治療期間佢唔可以跑步,或者做一啲令到心跳加速得好快嘅嘢,不過依啲都係後話,佢啱啱做完手術了,我接咗佢返屋企了,可能帶住頭罩嘅關係佢有啲不安,希望佢聽日會好啲
醫藥費好貴,好彩用義工妹妹個名有85折棄養媽媽嗰條仆街,冇幫佢打預防針,搞到咩都中晒,唉
應該之前嘅環境令佢細菌感染,當狗狗冇一個家庭嘅時候就係咁慘
而家淨係希望佢啲傷口快啲好返,活潑返
辛苦晒樓豬
樓主好人一生平安
辛苦晒樓主! 希望狗狗快D好返
希望狗狗早日康復
呢嗰結果咪幾好 一直都支持流產唔好生埋雜種狗
sorry for your lost

多謝樓主繼續照顧狗狗 好人一生平安
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞