Smile 微笑矯視 激光矯視 你問我答

315 回覆
18 Like 47 Dislike
我成個月都叫好清,我懷疑做衰左,個醫生一味話因人而異,眼水唔夠
都未叫好清
原本散光得10定15,做完會唔會同樓上啲Ching一樣 夜晚開車有散開既問題
即走,佢只係睇一睇傷口就走得
下咁復唔復原到之前無眩光既狀態㗎
想離開香港之前做smile 通常做完之後要隔幾耐覆診幾多次?
如果對眼有咩事唔舒服你想係外國搵醫生睇?
過左就嚟兩個月,睇電腦基本上都係一樣,睇到但好辛苦。

一邊眼痛痛地有時,清晰 真係好一般
巴打眼痛小心可能係corneal neuralgia, 搵個醫生照照眼角膜神經穩陣D
今日做完,暫時除左矇,乾左啲都冇乜感覺
過幾日睇下點先
點睇唔清
咁大獲
正常要幾耐先清番
做完兩個月, 去左理大驗眼,信間診所唔過,發現有種 戴眼鏡都矯正唔到既散光 , 眩光。佢話係手術問題,幾後悔做左呢個手術,無班KOL 講到咁清。
我個隻問題係用機驗唔到出來既眩光
你呢隻叫高階像差, 好多人做完SMILE夜晚睇野都會有, 日頭睇野冇咩大問題就算啦
http://www.deraneyes.com.tw/Aberrations.asp
睇手機、電腦字 唔清,唔係睇唔到,但辛苦,好易overlook 咁,集中唔到
如果問題持續, 又影響工作, 你去配返副鞏膜鏡啦, 英文叫Scleral Lens
我5月都做咗smile,基本上一兩日就可以正常工作,只不過夜晚啲光會散開,就需要一到兩個星期到先100%回復
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞