Smile 微笑矯視 激光矯視 你問我答

315 回覆
18 Like 47 Dislike
最近又覆診左次,佢話我復原得慢,唔夠透明。
佢主動幫我下次免費覆診
d人話炫光好快散係呃人,最少半年都仲有炫光。一年後 習慣左 就分唔到係散光定炫光
我第二日就咩事都無
我係從來無炫光
係少少散光
做完smile訓醒都有8成清
不過睇近野都仲係化化地濛添地
基本上 , 十幾分鐘 用一次 眼藥水
係,真係唔少人 霧感勁耐先散到
基本上用過哂, 佢再開有藥性比我
50 散光,25 還視 駛唔駛用眼鏡其實?
我都做左兩年,做完第一日睇嘢有霧感,但第2日已經散哂,冇頭暈,冇眼乾,冇痛
頭2,3個月睇電腦mon好快會攰,對焦唔到,要眨吓眼休息吓先好啲,但之後已經無事
覆診check度數都話好完美,近視散光都無,之前近視600幾度,自己都感覺睇遠嘢都好清晰,去游水都唔洗帶有度數泳鏡先睇到嘢,真係好爽😄
每次覆診都會有人造淚水卑我滴,但我都幾乎冇用過,因為真係無需要

溫馨提示:如果決定去做,記住做既時候集中精神lock實自己條頸唔好卑自己郁,因為一郁好易會做得唔好,我老細都有做,佢就係郁左下,部機自動熄左,做完又乾又痛,又要分兩次再做
慢慢習慣下
我覺得咁樣唔需要眼鏡掛…
你如果再加深就另計
Smile 定lasik
邊間做
旺角清晰 莫醫生 smile
你頭頭睇電腦,d 字係唔係睇得好辛苦?
真話唔好講出黎

唔係邊有水魚
頭幾個月係,後尾可能適應左,而家無事
我睇室內 發光既招牌會有 光暈 咁,同睇 電腦手機字差啲, 隻字係度既但就 對唔岩焦咁
你做完佢複診嗰陣有冇幫你check視網膜,600幾度有冇叫你要打laser鞏固
有,話我右眼眼球過長,有個位視網膜拉薄左,如果撞到好易會穿,叫我可以做laser打返實佢,好似要萬幾蚊,我話諗下先😅
反而想問 有冇人係後悔做咗
我都係咁,之後又好驚就搵咗另一個醫生check,又話唔需要咁快打住,都唔知信邊個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞