銀行 banking career 討論區 (4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
無contact no, 得email,但無覆
In 完有冇同你講咩
Sales有冇可能
等左幾耐??
有冇ching可以講下asset management/investment? 俾啲唔同risk既fund index, shares, bond, real estate percentage, interest rate curve, cash flow, 大概有咩數可以分析
係咪個個都等咁耐
有無fo dev巴絲
想問下Retail 嘅funds and insurance 係咪好難跑?
shinewing咪啦big4都唔算難入 入佐second tier就翻唔到轉頭
有冇巴打做過分期/私貸,收入如何?有冇老底?
以前做過creditcard centre有冇幫助?
邊間bank好做啲?想入行thanks
點解平時返工搭𨋢同行出行入咁多靚女,但係我條team一個都冇
有無巴打聽過First Abu Dhabi Bank?
呢間野前排搵我, 想知下間野背景
想問讀HKU finance master對於想入ibank FO有冇幫助
入fo一係好有料 一係靠關係
利申 個人感覺
有聽過 但香港應該極細 同埋係咪要同阿布扎比d人溝通
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞