今日終於第一次喺巴士度瀨屎….

317 回覆
4827 Like 94 Dislike
首先同我坐隔離嘅哥哥講聲唔好意思,亦好多謝你體諒。

是咁的,
今日起身個肚已經有d唔妥,
出門前都去咗廁所坐左陣,痾左一兩粒硬屎。
其實仲feel到個肚滾滾地,
但要返工,所以都係頂硬上去搭車
上咗車一陣開始又有一種若隱若現就快大爆發嘅感覺。
我即刻二話不說㩒鐘落車,
落完車又好似冇咁急。
講到呢度,大家都覺得我係運吉,
但其實資深忍屎人都知,真正大爆發嘅先兆係一波波咁嚟,當你一放鬆就會缺堤。

仲有就係,記住記住,
坐長途車前,一有急屎嘅先兆就好趁早搵廁所坐坐先,呢啲嘢冇得搏。

言歸正傳,我痾完之後落去搭車嗰陣,等咗陣車又有少少急,
但今次真係搏一搏,再唔上車就遲大到,逼於無奈上車。

上車後都係間歇性急屎,
隔咗一陣終於轉車站!
係一個中途站,但與此同時我做咗一個令我今次瀨屎嘅決定,
就係唔落車去廁所,而係再搏一搏。
呢個情況無疑係等於拆炸彈嗰陣揀剪紅線定藍線嘅情況,
你只有50/50機會,而一失足就成屎人!

最後,過咗轉車站幾分鐘後,我終於迎來歷年來忍屎績嘅滑鐵盧。
先講返少少臨屎前嘅心路歷程,
就係去到真係忍唔住個下,
我開始覺得其實肚痾瀨屎都唔係咩醜事,
有頭髮邊個想做熾哥,
咁真係忍唔到都冇計。

我臨瀨之前趁冇人睇到,
抽左幾張temple塞落個屎忽,
呢下其實要訓練,如果唔係會封唔住個屎流,此乃number one。

之後就係要提前通知你隔離嗰位乘客,我知道好難開口,
所以我用手機開safari打左幾個字:
「我就快瀨屎,唔好意思🙏」
雖然佢睇完之後眉頭一皺,
但之後佢show咗個👌手勢俾我,比咗我好大信心。多謝你。
上咗高速公路中途,佢仲特意為我落去下層,用呢個奇怪行為幫我掩護,我諗佢係想幫我轉移視線,就算一陣啲人聞到屎味,都會以為係佢瀨。

最後,不幸中之大幸係,只有少數乘客冇戴耳機而留意到我啲肚痾咕咕聲。
而紙巾都由於我冇練習過,所以唔係太幫到手,最後座位都係有d屎水留出,而大部分固體狀就留咗係條褲入面。

最後都係忠告返
急屎唔好忍 見廁所就去
見急屎試下唔好忍
2.5/10
👌
公司今朝有條屎漬由門口滴到去廁格
肚屙陣屎味唔會只係有聲冇畫面冇味
0.5/10
5.5/10
欠乘客表情動作 為屎既臭味作側面描寫
👌
應該係真人真事,
事件舖排,情影描述,心理變化,
係過來人嘅一定會明
我都有過好幾次生死邊緣嘅經歷
有段時間直頭要指定係坐火車或者短程巴士嘅地方先會去
每次同朋友食完晚飯,一定要去厠所坐下睇下有冇先上車

i know that feel bro
屌你老味瀨屎
點解唔著屎片
你隔離位瀨屎你都急急腳走人啦
Noted with thanks
肚屙d屎一定係屎水,應該成褲都係
飲食台

肚痛嘅,試吓唔好忍
肚痛嘅,試吓唔好等
係咁忍,搞到個人好炆憎
「我就快瀨屎,唔好意思🙏」

咪撚玩啦伍寶
真Derek會撘巴士?
便秘到想瀨都無得瀬⋯
當你真係急嘅時候
腦入面已經唔會諗到嘢
更何況係留意其他人嘅表情
i know that feel bro
巴打,我盡左力掩護你btw 真係好臭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞