[數碼頻道81] 聲夢傳奇97 今晚想頂更的清高 屈姓替工真夠勇沒控訴

1001 回覆
11 Like 95 Dislike
嬲左我地話佢staycation
屌,柒左,咪推…
唔明有咩好講,咁細個就搵到錢,比著我都狂洗錢啦
直頭抄blackpink,chorus 係英文,歌名都係英文。
sherman4點開live

所以咪結果話事囉
你話拍得好 拍得好就係咁囉

你地仲未明現實係咩?
現實係香港做歌手本身已經乞食
做歌已經=蝕錢 你仲要加大個成本去拍mv?
然而個mv實際上係0幫助咁濟

依家呢個年代 間間唱片公司都諗緊計度縮數 唔出實體CD 出數位版
依家你地就好似走返轉頭屌緊點解個封面咁柒

你話快歌跳唱都有得塞下畫面
慢歌依家真係有咁求其得咁求其啦
慳埋慳埋D錢夠出多首歌
side track 全部英文歌
更加唔好講你地想cctvb好似felix咁小品製作
cctvb呢d閪公司 好多野都要儀式感
一定唔會就咁拎部gopro同你出街拍
就算小品極都要十幾人團隊 一兩部大機 跟拍
唔掛tvb牌頭啦喎
我反而又想知真係有人會因為個MV好睇先去聽首歌?
而唔係因為首歌好聽先去LOOP首歌
咁本末倒置既野都講得出?

即係你會覺得真話的清高拍個超高質mv
本身反聲夢/唔睇聲夢既人就會因為個mv鍾意左?
而唔係炎明熹唱功 / 首歌本身好唔好聽?

本末倒置到咁?
一首歌成唔成功
歌曲好聽>歌手唱得好>MV只係輔助
首席米粉
大眾係唔識聽歌 唔係鏡都唔會咁紅啦
肯定係貪平買左就黎過期package
可唔可以舉下例子
有咩歌你係因為個MV先去聽
講緊係好鍾意個隻

我諗我對上一隻可能係gangnam style
blackpink
可能自身經歷少
但我真係甚少會係youtube見到個mv 就禁入去睇

反而係有時睇人直播 聽到D歌幾好聽 就google search歌詞

即係老土d講句...youtube d支那抖陰歌 全部無MV 得個靜態畫面 首首幾千萬
好mv易吸路人,而家得fans自high
咁講kpop洗鬼拍mv咩,講真認真聽歌既人有幾多,姜濤男金都係得8萬票
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞