櫻花樹下大爆料

1001 回覆
2340 Like 76 Dislike
見到啲WhatsApp,本身想唔理佢

都應該覺得間嘢就算畀人推到執笠都係咎由自取

上面有巴打話佢黃到金,但食一品鍋呢啲藍色餐廳,仲要係幾次

咁我唔知黃到金嘅定義係點,但擺明食藍店都可以話黃到金,咁蟲太都可以話自己黃

第二對啲員工咁嘅態度我最憎呢啲人

我自己員工做過老闆都做過,但重來唔會咁對啲夥記

人哋打你工唔係你奴隸,對人畀番啲基本尊重,飲食又幾難搵啫,唔好以為冇咗你份工,人哋會乞食
我之前入嘅日式拉麵而家價錢係110蚊一盒有40個,而且佢寫係香港造

平均唔洗3蚊一個,唔明點解要用壽桃牌
2021年仲有人玩黃店食人血饅頭呢味野㗎?
成班鏡粉都已經衝曬去金拱門搶藍神卡啦
真係橋唔怕舊
日本食拉麵都好易過一千YEN喎
衰過快餐店啦下化
快餐店好過佢
又係空嘅p牌acc用五毛term
屌佢個拉麵唔平架喎 我記得好似都成$50 但係咩質素呀?feel 到係啲即食麵湯底 仲要喊到仆街
應該番埋啲垃圾大陸拉麵醬用滾水沖出嚟
$50-70果啲都應該係溝粉或者溝豬骨湯汁
要真豬骨湯就要近百了
見到咁都幾心up
理性上有黃店有黃色經濟圈係好事

但事實上根本好撚多都係叫自己黃嚟搵水魚搵大錢
最撚大獲係好多黃屍港豬自私撚 (姐係嗰啲你地阻路咪好囉,最好搞到我返唔到工,不過我就不了)就不停去食當買贖罪卷,食完再盲撐,自我感覺好撚良好當自己為黃付出左好多

香港,真係零希望
多數係,拉麵湯底要好飲

成本唔平而且又要時間
大部分所謂黃店都係呃水魚

點解仲有咁多人自己呃自己覺得去幫襯就叫做左野

等自己個心舒服啲?
屌你老母櫻花樹下垃圾黎
屈鳩外賣員推卸責任
推撚爆佢啦
唔推對唔住自己
嗌左一次成肚氣
睇黎呢個商場得天天燒鵝王係信得過嘅黃店
天天老闆夠膽上鏡
櫻狗個老闆淨喺識推啲員工出嚟
公益金嗰幾張相 態度串撚到
哇屌你老母好似殺左你老豆咁

我認得呢條八婆係鏡錯粉嚟
果然有腦
其實有付出過 不等於 人地批評你就係錯

如果唔係念在間野有付出過, 一早俾人屌柒左啦
之前個POST話佢難食大大聲比人屈毛屈PR
屌你老母推撚到你執笠呀食屎狗
見幾間乜撚告急果d平時都好多人食 小店反而就越執越多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞