櫻花樹下大爆料

1001 回覆
2340 Like 76 Dislike
證明人重視食物質素多個員工有冇被壓榨
(我就記一世)

你睇下如果又難食又多「醜聞」
有咁多選擇下為乜幫櫬佢
黃色cap水圈
未搬鋪之前佢有兩部panda機
除咗櫻花樹下sakuta under tree
仲有部機叫 ichi ni don!
啲野食我睇唔出有咩分別,不過貴幾成
櫻花樹下長期喺飲食業谷請人
咁就唔好叫日本拉麵
你未食過就話無一間正宗

你要咁正宗 自己飛去日本食啦
香港啲日式拉麵唔代表一定係日本拉麵 下下都用日本運黎既貨 賣幾十蚊一碗間野一早蝕本執笠啦 你有錢都可以去omakase食正宗既日式料理 人地真係日本師傅整啦 不過普通學生唔會食得起囉
扣你三十分!
罰你公益金!
你一定無睇過 有間omakase係支那人扮日本師傅
香港啲日式拉麵唔代表一定係日本拉麵 

黃店拉麵黎講 熊拉麵算唔錯水準
好似$100 有找

櫻花樹下賣幾十蚊 唔代表佢要用
壽桃牌扮日本拉麵
講麵咪算 拉乜撚麵

仆街又唔認 告急又唔認
有咩就賴落其他人到或情緒勒索
係黃店啊 但仆街黃店
今次又測試下連登係咪小眾先
其他嘢抵屌
但餐廳淘寶傢俬好似真係定律嚟

就好似食物原材料咁
中國貨都避無可避
先唔講黃唔黃
啲嘢食真係好撚難食
想講佢地個照燒雞扒飯 一開頭以為真係用燒爐燒 但原來所謂既燒爐只不過係微波爐唔知講錯燒爐做微波爐又會唔會罰$30公益金呢
比Tommy吹捧,大概都知咩料
以為係思覺巴你
返工返到似賣命咁先得⋯⋯
其實最簡單 係donki入貨日式拉麵都有突啦 都唔使用壽桃牌啊 而且物離鄉貴 拉麵係日本唔係咩值錢野 係香港先吊到高一高 一分錢一分貨啦 係香港開鋪食返「正宗」少少既拉麵都百幾蚊一碗 櫻花樹下先$5x碗都唔預佢係拉麵啦 直接當佢即食麵
一、二、丼呢檔嘢專租中央廚房 冇堂食只做foodpanda外賣
上環個間係共享office出餐 荔枝角個間係曼坊出餐
我同公司同事去過中環果間(係今年新開) 就係一次咁大把 但個師傅真係日本人黎 應該唔係果間掛...
你又啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞