【世紀帝國互動故事、獨立建國】 《你穿越到世紀帝國的世界那些事》(3)

1001 回覆
138 Like 3 Dislike

[第五十六章:同床共枕]分歧點

正評:你會去討伐紅色強盜
劇情導向:開啟《復興騎士團》
劇情獎勵:無
真實視界:凱恩好感度+5、條頓人關係+5

負評:你會去和阿提拉攻擊羅馬的城市
劇情導向:開啟《偉大的騎士》
劇情獎勵:無
真實視界:阿提拉好感度+5、匈奴人關係+5

第三選項:偷偷給格蘭達一項驚喜[IG follow數達175]
劇情導向:你會在消滅紅色強盜之後,在新的領地興建一座城堡,並且以格蘭達來命名
劇情獎勵:格蘭達堡
真實視界:格蘭達好感到+10

截止投票時間:9月28日晚上11:59
邀請大家follow instagram:
http://instagram.com/you_up_mud_7
俾咗文大家睇先,繼續谷票
頭香
繼續推條頓線
Ig follow 175有啲難wor 施主
居然賣大包
有啲想搞番個你最喜愛的文明及角色投票大獎

目前預想中嘅人物及勢力:

貞德/法蘭西皇室:

凱恩/條頓騎士團:

格蘭達/綠色阿拉伯:

阿提拉/匈奴:

成吉思汗/蒙古:

好人菲利普/聖杯騎士團:

馮根金/基督騎士團(條頓騎士團+聖殿騎士團):

暴風犬之王/蓋亞:

柯魯/狼群:

長官/時間管理局:

腓德烈爸爸羅薩/神聖羅馬帝國:

未知/不列顛人:

etc

大家可能都注意到,其實唔同文明入面都會有不止一個勢力,即使主角同某個文明關係提高到100,攞晒所有加成,都有可能同該文明嘅某個勢力成為敵對關係,例如之後會發現 未死然後同佢決一死戰要 親手殺死 之類
加油
幾時有織田信長
捉啲強盜入後宮
係咪想開日本線

不過對日本啲歷史人物唔算好熟悉

個人對日本史同三國比較反感

亦都冇玩無雙

Btw 如果之前選擇喺酒館拜訪雇傭兵,之後可以買到日本浪人、忍者、同埋武士
能幹的強盜
建議大家下次遇到阿提拉嘅使者,千祈唔好錯過第三關《君士坦丁堡的城牆》

因為可以攞到10000黃金,亦都係貞德人頭嗰個數,可能係唯一唔需要用武力去救貞德嘅方法。
"日本浪人、忍者" 
AOE2有呢啲兵種咩??
其實有
買隊旗本武士斬philip得唔得
個投票數超過100,但係一樓正平未夠90
正皮
又唔係基,搵男人做乜啊,梗係同凱恩一齊
咁係張床嘅橙髮女人係邊個嚟
可能係人形柯魯
屌動物好似仲正啲
你蒙混過關去,連忙陪笑着說,你當然不可能告訴湯米,昨晚格蘭達和凱恩都睡在你的房間
“她有着漂亮的橙紅色長髮,卻不是格蘭達是誰?”
卻不是格蘭達是誰,依句我confused咗好耐
應該都算係尋常用法?

不是誰,又可以是誰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞