天水圍黃小店被追擊

941 回覆
1400 Like 318 Dislike
咪撚弱智啦 食唔食佢都坐緊 總知就唔撚食藍紅店 自己選擇自己揀

屌 又覆咗年blocked user
依D 好野你慢慢食啦 !!
我今日就食完天天啦 你哩?
屎唔擺落口都唔知係咪臭既一樣
一間餐廳唔好食到有唔同人開post屌就知好有問題啦下嘛
講出黎唔係想佢搞到冇生意
目的只係想佢正視問題 希望佢改善下
但老細果篇慘情文講到大家恰佢咁 重用政見轉移視線真係好無恥

咁你明唔明點解會咁多人追住黎呢間野黎咬
Push
當佢嘗試用唔同理由manipulate其他人嘅諗法
而唔係食物質素嘅改善

就已經遠離咗餐廳嘅道路

我開post目的好清楚 就係幫襯其他同場黃店都唔好幫襯佢

反正佢有唔同招式吸客 根本唔需要理食物質素嘅話

點解唔推薦啲有正常食物嘅黃店 俾想幫襯黃店嘅人?
一如既往 一手傑出嘅情感勒索marketing

意志唔夠堅定/唔係好清楚咩事嘅人:
“唉呀好慘呀,快啲開翻我哋嚟幫襯你啦”

反正劇本一定寫好哂 件事咁發展都好正常
呢個我同意 佢target customer 係一味要平 味道唔係首要嘅人 你推介佢畀注重質素嘅人 一定出事
有邊個食飯想食啲咁難食嘅嘢...

講真資要平 十勝牛乜鳩鳩一豐乜鳩鳩都好平 只係立場問題 但食物質素喺同價錢情況下都做得好咁多

佢嘢食難食 真係唔可以用將貨就價呢個理由去辯護 完全唔接受

更何況上個post有大量巴打都話佢都係用大陸貨
除咗廚藝鳩嚟 0QC以外 我搵唔到其他解釋
好撚心佢,講到成個新北江得佢一間黃咁, 當其他黃店死晒, 搬左舖仲要比d垃圾人食, 狗也不屌, 真正鬥黃就係永遠消費手足理念理商家。
對唔住 你d野的確難食
好老實講味道嘅嘢真係好主觀 我自己有時都唔明點解好多伏餐廳都會有人去食

另外用大陸貨呢個十居其九啦 尤其鰻魚 除非$200條 唔係一定係大陸貨

佢係黃店就係佔左呢個niche (平價日本菜黃店)

有競爭對手逼佢進步當然好 但佢獨佔黃平價日本嘢呢個niche 所以佢係會有人食
根本成個新北江9成都係黃店。
汁柒左佢啦 垃撚圾
啲野難食唔撚改善
一味情緒勒索 打黃色招牌
唔係 淨係間泰好味同搞屎館已經藍到黑
人地龍門都自我檢討, 櫻花你有冇檢討過? 我地唔係水魚黎。
9成仲有少部份唔係。
個小編唔係好柒串架咩
人地問壽司個賣點點解係舊飯
佢就叫人地唔好搞咁多小動作
關我撚事呀 你食美心就摺埋啦柒頭
niche 之餘仲用唔同狗招吸客 所以我先反
港共榮光都未搞死, 櫻花算老幾? 睇到自己咁高。
有咩狗招 願聞其詳
Dum返條Facebook post比佢睇啦
有條友問舊壽司嘅賣點點解係舊飯
比個櫻花小編插到箭豬咁
講多兩句問返條友 為個圈做左D咩

睇完個Post我都唔知邊個先係共產黨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞