數碼暴龍VB討論區(13)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
今日先去拎 唔知改成咁 sor
唔該。咁訓有咩作用?

另外佢電話度訓咗點解仲可以打arena battle?
一向可以

新錶瞓咗唔會減活力值
新錶人性化好多起碼唔會自動訓 又可以自己手動 又可以count進化時間
仲有dim卡唔洗綁死一隻新錶到
哦,咁即係叉電或我唔玩嗰陣叫佢訓就得?
以前係點?如果想換第二張卡要點做?
換卡好易 只要你隻錶主畫面冇怪就可以插另一張卡換怪

以前dim卡綁死隻錶到 卡跟錶 只要插過一次就永世跟住隻錶 萬一舊錶打柴 就gg 除非搵官方或用自己方法解lock 先可以過另一隻錶 而家新錶允許dim卡可以同一張卡 插兩到三隻錶 以前綁過舊錶都可以插新錶 不過次數極少 不建議share俾人
次數係限新錶數量定喺新錶用嘅次數?如果係後者咪冇乜用
限新錶數量 好似係我自己唔係好記得
咁都好啲
想知個apps玩法同之前係唔係一樣,
一樣就唔玩了
app玩法一樣 冇變
睇咗先

https://toy.bandai.co.jp/manuals/manual.php?id=2587452&time=1633662342&sig=0c2df3aa772331aac1a4571e09edb1c3

簡單D 黎講
舊錶 1 dim 對 1錶
新錶 1 dim 對 3錶
舊dim 用過係舊錶, 都可以對多2隻新錶

新舊錶分別 最大感覺係訓覺自己控制
禁晒上下制就即刻訓, 再禁就醒
方便唔同作息時間既人/突然要除錶做野
同埋有樣野係個人感覺
check 心跳升vital 值好咗
舊時係戴住都會keep住跌
新錶無試過有雲出現 有升無跌
新錶點樣幫佢訓教? 我以為就咁擺低就唔會扣活力

一起身扣哂
A+B掣
早幾日299入手咗,送一張黑亞古嘅卡,玩左三日,活力2500,打咗34場,勝率88%,但都仲未進做暴龍獸,想問吓點樣先可以進化
竟然喺呢度見到星間巴
玩具台好多post都有機會見到我
我諗住做哂啲達標條件就直接等佢瞓到夠鐘起身進化
係咪未夠鐘進化 要等16個鐘 舊版錶訓覺唔計

BTW做咩咁睇唔開買舊版錶 新版新功能方便好多
未夠鐘咋
放返隻獸入app會寫重有幾耐進化
其實我分唔到新版同舊版
係咁啱行過間玩具舖見到佢有就順手買咗
進化嗰方面我試過擺佢入app度見到佢有倒數但係第二日佢又變返16個鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞