數碼暴龍VB討論區(13)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
個2代日本亞馬遜同美國亞馬遜個價差咁遠

一個600幾,一個280
玩法係咪同暴龍一樣㗎 真係唔知喎
p1進p2咩都唔洗做,等時間過就得
買左隻50th拉打,不過未開。
原來係一代錶,即係無得自己揀幾時訓教
我買左超人迪加係二代錶,係咪巴打搞錯野?
我係50th rider個隻,無得禁制set訓覺應該就係第一代?
撳實A+B掣就係手動訓覺
咁都好d,因為我見上面有師兄話訓唔到教。
因為我仲玩緊Digimon果隻,未得閒開拉打果隻玩
我兩條錶再加dim card都係原價買,仲係魂限
咁就駛成千,不過最緊要玩得開心姐
大家新年快樂!過得還好嗎?

其實已經畫好一段頗長的時間,一番沉澱後決定post在這裏。

人是會不停進步的:記得當時開連登都是衝衝衝爲了和大家分享及整合資料,P牌時或許撞過板,可是明白我的人就會知道我討論都喜歡有根有據,有錯都會修正。記得有次有人提及爲什麼數碼暴龍的fandom不及reddit等外國網站,我覺得其實連登的數碼暴龍fandom也不錯呀!也成功聚集了在不同切入點愛上數碼暴龍、不同年代的擁躉。

多謝支持我的人一直支持。我會繼續做自己正在做的事情,因爲我分享和幫助別人從來不是要賺取別人認同,更不是想有什麼回報。只希望大家都安好。
多謝迪路獸 巴絲 無私奉獻
想問下而家入手會唔會太遲而家邊度有得買?
今日巡視咗一個圈,至少1代手環唔缺貨,2代手環未見有,不過dim咭最近出嘅都齊款
超人果啲係唔係2代? 依家買1代會唔會太遲
哦,超人大把,佢嗰啲應該係二代手環嚟,不過唔建議玩數碼暴龍系列
點解阿ching
其實次次換怪都要插dim卡都幾煩
官方咁講我未試過,都唔建議搏
想問隻錶個牆紙係咪得4種 ?
第四種係跟dim咭
補充
迪路獸意思係指 唔建議用超人錶玩數碼暴龍dim卡
好似話傳送唔到入數碼精靈個app
原本果隻膠錶帶真係唔撚掂 有冇ching用3d print再裝返其實正常錶帶?
Carousell有得買, 錶帶自己配
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞