數碼暴龍VB討論區(13)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
對象15才以上。大人先玩得
拆開晒得條錶帶用得著
新手入 超人 version,
1., 想問下係咪超人 呢邊app 得日文?我見你地 digi mon 有英文app

2. 係咪過app睇資料, 手環就空番出黎, ,每次睇完又要過番去手環.....?冇得app 同手環同時check 住?

3. 張咭係咪好易壞? 如果壞跟機果張係咪要成隻手環買過?
1. 其實唔可以稱得上係英文app,只係個app有得揀英文,而日文版面係最完整。

2. 手環上如果冇分別嘅話應該可以睇到同進化更有關嘅資料,除咗進化需要嘅時間喺app先有之外,其實好多資料都係跟手環爲準。

3. 如果壞咭買咭就得,如果壞手環都可以淨買手環,不過一張咭最多對應3隻手環。
thx...

琴晚 transfer個角色 過去app 一次, 之後為左睇下有冇英文版既app 裝多次....跟住而家唔俾我transfer......係咪要reset手環重頭玩過?

係呀,記得開咗BNID先,然後登陸專用app,之後登入返同一個BNID就ok架喇
BNID 係個app 邊度搞, 揾唔到
我唔熟超人嗰個app,右上角會唔會有個齒輪圖樣然後入到去啲格仔會有個好大隻字寫bnid

不過其實上網呢度都可以開咗account先
https://www.bandainamcoid.com/v2/oauth2/signup
thx, bro !!
VBC lab好似未支援BNID
條帶雖然係長嘅版本,但係個質料應該捱唔到好耐
超人唔支援bnid
咁就真係唔好del app逼住reset隻手環就咩都冇曬
想問下, 有冇人知隻超人長期入app 都zZzZ....
代表咩
如果係數碼精靈就係佢哋有固定瞓覺時間,可以參考我之前寫嘅瞓覺FAQ,而家時間係夜晚所以瞓覺係好正常,你可以等佢聽朝醒返或者較手環嘅時間做朝早

迪路獸/聖龍獸本命﹐數碼暴龍VB Vital Bracelet活力手環資訊平台
https://lih.kg/sEavCpX
#379 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

希望幫到超人手環嘅大家,有錯漏大家請補充
買左手環扭蛋,表帶好多安裝不到,是不是有橋妙呢?
新手,想入坑,問問題。

依家最新版係咪印咗3個三角形果個?果個2代黎?
想買既話係咪350~480左右?
依家出咗幾多隻數碼暴龍dim?

係咪唔兼容超人系列?

啲dim卡係咪用過就無用?
超人要用番另一款,所以我買左兩條
想問中間果個係咪第2代?防水?

中間係第二代,唔防水
香港好似好少見。
原來超人都係1代錶, 我仲要訂價買
發誓唔再玩呢D仆街錶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞