有無巴打都有養鸚鵡?

180 回覆
18 Like 2 Dislike
我個隻 見到有野食係手 會係咁講多謝
新手。
請問就轉涼鸚鵡係點過冬架?點幫佢保暖?
我果隻係太平洋
我個隻有買暖燈比佢不過佢唔要
不過係沖涼要注意沖完一定要曬太陽/吹乾 唔係好易病
養緊愛情鳥+金凱留名
想問下love bird 虎皮 換毛同平時甩毛會唔會吹入屋企室內 本身有敏感捻住養反隻雀
甩毛多唔多 我都想養 但係有敏感
Love bird d毛甩得多唔多?
我打算買隻細鸚鵡 想問下虎皮d毛甩得多唔多 會唔會吹到屋企都係?有敏感養唔養得虎皮
係雀都會換毛,一年都會換2-3次

當然細雀嘅羽粉會少啲

我本身都有鼻敏感,但都好少因為啲羽粉而嚴重左。

吹到籠附近有啲羽毛/羽粉就一定會有

不過最多係啲仆街雀食野食到周圍都係
唔該
虎皮換毛個陣係一大條 定 肉眼都睇唔到

有無虎皮d毛 同 羽粉 相可以睇下幾大

用妙網可唔可以防到d毛 同 糧 周圍風?
羽粉好似人啲頭皮咁

你可以係個籠底加啲阿加力膠板咁就無咁易吹到四周圍都係
請教diy加膠板係指打直將膠板拍貼籠既4邊?

原來好似人既頭皮咁微細

咁虎皮d羽粉多唔多 會唔係飄入屋企傢俬到
虎皮我未養過 細雀我剩係養過橫斑

橫斑都唔算多(對比起我依家兩隻和尚)

膠板係吖 ,不過剩係籠底好啦,唔好封曬成邊
不過唔好買亞加力膠嘅籠

得個樣,但係無得比佢地爬黎爬去

都係買番白鐵籠最靚最好用
橫班都得意,橫班叫聲大唔大 會唔會嘈醒你
互動性好唔好?識唔識得同人玩
用膠file夾住上白鐵籠咁得唔得?
都得 不過膠file好快比佢咬爛
橫斑出名靜

不過細雀(除非由細養大),一般買番黎都要花多啲時間上手/互動當然無中型/大型咁好玩

不過都易打理啲
係wor,
如果買膠板我係點板固定係個籠上面,無咩idea點diy
我有用緊呢隻,啲野食無咁易飛曬出黎,但清潔好煩,要成個拎起曬

橫班換毛個時大概係甩得多唔多毛?有羽粉?

你有無聽過 文鳥? 我見都幾得意
最下邊係4邊都係亞加力?
邊到買到 幾好
毛同羽粉就一定有,但一定唔算多。毛都係兩三條-十幾廿條咁甩。 不過如果你易敏感就唔知會唔會有影響

文鳥同鸚鵡唔同啦 我無養過唔太清楚
我上淘寶淘

不過雀街/金魚街啲樓上鋪都應該有得買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞