唔好成日1823

26 回覆
18 Like 119 Dislike
有無人覺得車cam 果種互篤文化非常討厭?
大家互篤搞到路面上全民互相監控,大家齊做政權幫兇
全街都仇人點養成到一個互助互讓嘅文化?

好多時明明收一收油就已經化解一場糾紛
D 人就偏偏要篤油製造驚險場面,之後就出片「責任全在X方」
同口交部無分別

長遠一定係降低整體效率
我呼籲各位得饒人處且饒人,唔好開口埋口1823幫助庫房收入
逆線
雙白/實線硬cut
衝紅燈
你覺得無問題?
偷雞偷到影響埋人就抵俾人篤啦
仲1823 咁撚慢
網上報案最快
咁都on撚9
你估1823/網上報案好撚易
又要交片,去錄口供
你估好多人堅持告?
大把人收到交通部電話話出警告信就完啦
真係堅持告又有幾多個?

唔告佢只會有下個受害者
你搭返巴士算啦
你又唔係警察,點解要做埋警察果份?
要做正義L 大把機會你做,報警掃違泊又得,响街告人地鋪頭阻街又得,去公廁門口告人地攞水洗車又得,但點解要咁做?
其實只要路上互相忍讓,人地想cut 線cut 得到,自然就少左cut 雙白實線
逆線呢D 9 成都係唔熟路睇錯路口,懲罰唔熟路有用咩?罰完以後就會熟路?
香港駕駛者最需要糾正呢種報復性心態
如果唔係危險/影響到人
一般都唔會咁得閒去篤
因為個程序真係太撚煩

樓主係咪比人篤完嬲嬲
你係咪未試過比DC9/Teslun/Alphard硬cut
已經唔係忍唔忍讓嘅問題
如果差d搞到自己炒車呢
洗唔洗轉介你去匡智?
睇錯路口揸到逆線?
行錯路唔識行多個圈,係都要硬cut?

香港駕駛者最需要糾正嘅係自我中心嘅心態
行錯就兜圈啦屌你老母
樓主你係咪戇鳩
你諗下亂鳩咁揸車係可以買起你條命
咁仲係咪仲唔投訴?

黑警仆街還仆街
但狗還是改不了吃屎 有啲仆街唔撚罰過係唔識揸車
你睇下琴日一條老龍放工時間兩三個鐘就三四單TA搞到成個九龍交通死哂
浪費幾多人時間 個社會成本幾撚高

睇下咩情況啦.
如果係飛車逆線實報, 如果係on99嗰D 唔熟路 C9,P牌我會算
雙白爬頭我會報, 如果唔識路虛線變實線前2-3個車位就有得佢.
衝黃燈一樣啦. 有時真係去到某D 位好尷尬, 急停又會出晒界
你今日唔做呢班撚樣
第日呢班撚樣就撞死你
我有強烈理由懷疑
樓主係做緊1823
除非要我dup到仆街
否則都唔會1823
cut雙白 衝燈 真係日日見
香港司機燥底都是狗
中秋褸屌都有嘅 🙏🙏🙏
btw 點會1823
直接電子報案室快好多

早排先1823完
今日收到幾封信
多謝樓主嘅支持
我會繼續努力
唔熟路都唔係鳩揸啦吓話
呢個又唔算數嗰個又唔算數 咁條線畫喺地下做乜鳩
我理解你嘅想法,
但以連登仔嘅角度,
好難搵人認同。

大家心中要1823個條線都唔同。
如果對方有心係咪要舉報?
如果冇構成意外係咪又唔洗報?
如果對家係Tes L 又係咪要即刻報?

當有個人衝紅燈,
正義L會話: 唔可以放過呢啲仆街,下次車死人門點算。
但同時可能有人會話: 人哋可能唔小心,大家都試過唔小心,放過人哋啦!
其實係 都唔知邊條撚樣教人1823

次撚次1823完都係轉交俾狗 然後都係要自己再聯絡班狗 咁我直接網上報案咪得
洗撚經1823
樓主應該係馬討成日留言果啲人
Hoball
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞