淨係得後排有冷氣

17 回覆
0 Like 6 Dislike
2014 凌志gs250,開完個擋風玻璃除霧之後轉返普通mode,但係變左剩係得後排、擋風玻璃同側鏡除霧位有冷氣出,前排冷氣係完全一滴風都冇,所有setting試過晒都係咁,有冇師兄知咩問題
明明日本車唔會壞
https://www.clublexus.com/forums/gs-2nd-gen-1998-2005/796973-help-gs300-2003-a-c-only-blows-out-of-defrost-vents.html

上網搵到有case同我類似,不過係再舊款啲既GS,佢地話壞servomotor,如果要換大嘅咩價錢
Ching 嗰架係luxury定ultimate?
Luxury
我嗰架同期300h Ultimate 都試過呢個情況 但之後喺後排手枕位再撳多次冷氣Auto就冇事了
我果部冇後排控制不是我都試過前排個auto開完再閂都係唔得
咁要返廠check了
岩岩收工攞車又變返正常唔知做乜鳩
入風位有冇冷氣出

之後我都部h車都係咁 前一日開完後排冷氣 第日後排有冷氣 前面冇冷氣 入風口出冷氣 格左兩日冇試
冷氣泵有事故?
入風位我又冇睇過喎,可能咁啱啲電子野bug左,而家冇野我唔理佢住
應該唔會啦,如果泵有事應該直情冇冷氣出
relay??
9成係AC damper壞
整都唔需要5位數
日本車係唔會壞的,樓主的是歐洲車
想知係咪bug左嘅話
甩電池reset試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞