《懶人包》話你知點解澳洲唔買法國艦,走去同英美組聯盟

126 回覆
154 Like 4 Dislike
而家第一核潛艘幾時交貨
法 係度嗎?
澳洲總理莫里森(Scott Morrison)說,新潛艦可能要到2040年才能入列。然而,美國海軍潛艦前指揮官、現任新美國安全中心(Center for a New American Security)研究員蘇加特(Thomas Shugart)說,以目前印太的安全狀況來說,澳洲可能希望,這些潛艦能快點服役。

https://www.google.com/amp/s/www.huaglad.com/zh-tw/aunews/20210919/446516.html/amp
當人水魚咁劏,咁唔怪得澳洲啦
法國佬真係垃撚圾
法国佬試試賣畀台灣囉
一夜變天!美英澳三國成立AUKUS軍事同盟,袋鼠國要造核潛艇! 055前出阿留申,這場遊戲,真是越來越好看了 | 說真話的徐某人
https://www.youtube.com/watch?v=2893ZkbYaL8
法國人一日應該做3-4個鐘頭野
其他時間休息😋
早餐2個鐘午餐2個鐘下午茶2個鐘
Push
學你法國同歐盟戰略自主啫
比之前遲左5年,但由柴油升呢左做核潛艇

性能好好多同快d
真係滅咗國都未交到貨
500億加到1450再過多20年條數肯定仲大
到時又唔知幾耐先真係整到,整到出嚟都落後到仆街
原本Made in 澳洲變左唔知Made in 邊度果下都唔掂啦
印度產鋼,運返法國再運去澳洲 條數有排計
澳洲版明日大愚
美國簽得應該預左會租艇俾澳洲用啦
一星期只開3-4日工
絕無ot
其實係三贏
美國有澳洲係南海幫手
澳洲可以好「平」咁得到核潛技術
法國召回大使,將責任卸左去美國搶走生意而唔係自己同澳洲傾唔埋欄
借位,順便自推
但法國提出的預算卻不斷增加、甚至將近翻倍。根據最新統計,原計畫耗資500億澳元的潛艦,預算已經被提高到900億澳元

熟口熟面
事前為咗搶單,就咩都好好好,搶到單之後發現澳洲人工貴工業基礎薄弱就話要搬返法國做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞