95巴絲入黎食早餐(306)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
既想享受甜食帶來的愉悅,又不想肌膚受到糖化作用的傷害?
胭脂可說是素顏妝中關鍵的一環,自然無妝感同時氣息紅潤才會整個人也更神采風揚。
今次會員禮準備了打造自然好氣色的胭脂液,讓你得到彷如天生蜜桃肌
踏入10月,肌膚都要換秋「妝」!
新一輪消費劵又開始派發喇!大家又想好要怎麼用了嗎?
實現一個旅行心願,立即預訂行程。
有咁多間評分最高嘅區內餐廳,一定會搵到啱你口味嘅菜式!全部係深受喜愛嘅頂級之選,究竟有咩特別?不如就試吓啦!
即使你購買了旅遊保險,也未必在所有航班取消/延誤的情況獲得賠償。因為航班取消、延誤的原因很多,可能因為惡劣天氣;也有可能因為空中交通管制或航空公司倒閉;更有可能因為突發事件——就如現時的COVID-19新冠肺炎。遇上航班被取消的突發情況應該點處理?
手機不離手!來給手機最好的保護!
皇宮菜是一種帶有黏液的特色青菜,帶有些微苦味、咀嚼後黏滑的口感有人喜愛,但也有人感到不適口,但其實皇宮菜的黏滑物質對於腸胃好,皇宮菜在眾多青菜中以除了黏稠膠質、多醣體具有養護力,還有哪些料理的營養與好處?想知道皇宮菜如何料理烹調來稍微減低苦味?食材該怎麼處理、飲食有哪些食用禁忌呢
到咗10月東京天氣開始轉涼,涼爽秋風令人胃口大開!呢次我就喺便利店搵到兩款秋季限定嘅甜品,等我分享俾大家啦!
首先係右邊嘅「蕃薯蘋果嘅秋季芭菲」,原本覺得蕃薯同蘋果一啲都唔夾,但估唔到酸甜嘅蘋果肉啫喱同又滑又濃嘅蕃薯忌廉,又可以互相襯托,真係勁好味!另外一款「北海道產南瓜栗子布甸」係因應萬聖節特登揀嘅,上層係加入煉奶同南瓜嘅忌廉,下層嘅焦糖部分雖然有啲苦,但食起嚟南瓜味好濃,係偏向大人嘅口味!

除咗以上兩款甜品,日本嘅便利店仲有好多季節限定嘅商品,下次嚟日本記得行下便利店,話唔定有意外嘅驚喜!
相信仲未嚟得日本旅行嘅你哋,一定好掛住日本嘅拉麵。
先前有網路消息指出「使用水晶肥皂可以改善過敏肌」——經過《台灣事實查核中心》查證過後發現,這是一則錯誤傳言!網傳訊息指稱「有一個人皮膚過敏,在醫生指示下,使用水晶肥皂洗澡一星期後,得以痊癒改善。」但實際上,水晶肥皂並不是人體清潔用的肥皂。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞