點解《沙丘瀚戰》咁高科技仲要用冷兵器?

242 回覆
18 Like 158 Dislike
你有冇睇過本書嫁
呢個post仲有位仁兄係咁"點解唔用呢樣武器", 直頭創作埋嗰款理想嘅新神奇武器

大佬你夾硬幫作者加一個神奇solution入去, 咁好多space opera類型嘅戲都唔洗睇
你個世界淨係得marvel?

覺得好唔好睇 就好主觀,識唔識睇 都一樣,最客觀就係票房數字 ,你咪慢慢自我感覺良好 以為自己真係識睇, 如果史堡匹話依套野垃圾 你地咪又係話佢唔識睇 過氣廢老
靜喇弱智仔
每套戲都有得駁, 可能係想提出唔合理既地方, 但唔好為駁而駁
呢套電影好多野戲都交代左,例如 點解主要用刀劍唔用槍 個罩就係解釋
但都仲有人要駁落去話整啲射得入既槍咪得
咁樣用我地而家把尺度落去1965年既作品到又合唔合適
1965年iphone都未有

真心覺得套電影冇睇小說都可以睇, 唔難明 就算唔明都未至於睇唔到落去
好多野戲都交代左, 用刀劍唔用槍 個罩都比到解釋觀眾

JOHN WICK 我都話過咁撚勁 殺個仔都射唔中
有磁咪收皮囉件suit
沙鼓>行路舞
阿凡膠先係最垃圾
都要睇下佢覺得邊到垃圾, 拍攝手法? 劇本? 設定?
如果佢既原因係唔用槍=垃圾 應該會覺得佢傻撚左
隨你講,唔夠人講既只會得番人生攻擊依D選擇,只會顯得你低水平冇文化,我講幾多人 你咪又係講 淨係識依個咋?,定係你唔識XXX呀

大家都係講緊套戲,你有冇見其他巴打係到屌人,成個post就得你係到亂屌人
嘈?我話唔好睇就係嘈? 係你地接受唔到人地話唔好睇,然後就屌人唔識欣賞 唔帶腦睇戲,依D說話先叫嘈 撩交嗌

你咪自己去睇其他youtube/留言區,唔鍾意套戲既係咩原因囉

大導演都會拍爛片,唔係大導就套套好睇
好似廚藝比賽咁,大部份人都覺得雞蛋好食,但有個廚神專煮鴨蛋,然後鬼佬評判唔鍾意食,你就話人唔識食 冇文化,咁依個世界一定係 鍾意雞蛋既人多過鴨蛋架啦,咁有一班人鍾意覺得鴨蛋好食冇問題, 依D野好客觀

依家班鴨蛋fans就係咁屌人 唔識食 人地廚神黎架,煮鴨蛋會唔好食?
你依D咪本身惡言相向 證明我講得岩,只係我最早入場睇完去留言
講緊套戲但係你連套戲既內容都未搞掂係到吠
自我中心低智毒撚
唔用槍係解釋唔到點解Fremen 會勁過Sardaukar
星河戰隊咪講左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞