點解《沙丘瀚戰》咁高科技仲要用冷兵器?

242 回覆
18 Like 158 Dislike
點解佢唔用劍檔
後尾有開發雷槍。
假設再改進係可以更輕便同準確。
而古仔都有講人類科技總有日可以製造出輕易剋死巨人嘅武器。
幫佢地答,都話故事設定
同WOW一樣下場,打手仲老吹神作
我冇追件事就唔多作評論啦,不過睇來師兄同佢都有啲牙齒印wo
原來設定係慢野都過唔到 但因為使用者要呼吸 所以先會有呢個設定
就好似套電影講 冇衛星 冇證據,我相信作者 唔會諗到我地依代 隨手一部電話就可以影相拍片 周圍都係閉路電視 ,要證據有幾難?

何況係唔係都會打7男主家族, 變左好多解釋都多此一舉
我留言叫女仔腳踏實地

你開po話人地係雞

邊個人格有問題
一樣,聽都冇聽過件事
冇睇前傳第3集?
劇透

另外算係canon嘅設定, 係rpg game Knights of the Old Republic入面, 殺手角色HK-47有提及過超遠距離狙擊, 地雷, 毒氣, sonic, 陷阱, surprise attack 呢啲都係有效對付Jedi嘅手段
佢仲補多句"俾我知道邊個仲用激光槍(Blaster)對付Jedi, 我第一時間啪咗佢"
槍屈死劍
合理喎清
我屌,一開始都有懷疑過你係咪假膠
睇完你講呢啲嘢應該都知你智商低過80
但原著啲屈機jedi單人就可以秒架船呢
呢本小說被稱為 最難改編既小說, 改左呢樣最後個故事可能就成個唔同左
變左星戰/GOT 唔係DUNE

而且估導演都想原原本本咁呈現本小說比大家睇
如果要畫面好睇啲岩返時宜 要用槍, 咁就唔係DUNE
佢有擋就屈唔死啦
劍都開唔切
開槍一定快過開劍
呢樣反而係要觀眾調整下心態, 去adopt 個故仔世界觀, 科技設定呢啲
(衰啲講句就係有限度咁"聽故唔好駁故")

即係你唔會睇John Wick, 然後問"嘩邊有可能咁多殺手" "點解冇人報警" "點解用suppressor手槍地鐵站互射會冇人知" "點解冇記者"
個問題咪用返佢地既邏輯講
點解咁 點解唔咁 咁咁咁咪得囉
冇理過D SETTING
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞